Ubistvo Jova Jovanovića: Optužnica vraćena zbog nedostatka dokaza - Volim Podgoricu

Ubistvo Jova Jovanovića: Optužnica vraćena zbog nedostatka dokaza

Op­tu­žni­ca pro­tiv Mar­ka Mi­tro­vi­ća, ko­ji se te­re­ti za ubi­stvo Jo­va Jo­va­no­vi­ća, ni­je po­tvr­đe­na i vra­će­na je na po­nov­no od­lu­či­va­nje. Ka­ko sa­zna­je­mo, sud je za­tra­žio od tu­ži­la­štva da se op­tu­žni pred­log do­pu­ni zbog od­re­đe­nih prav­nih ne­ja­sno­ća u tim spi­si­ma.

Od­lu­ku o po­di­za­nju op­tu­žni­ce sud bi tre­ba­lo da do­ne­se do kra­ja mje­se­ca.
– Tu­ži­la­štvo je do­sta­vi­lo op­tu­žni akt pro­tiv Mi­tro­vi­ća na od­lu­či­va­nje. Sud je pro­ci­je­nio da ima od­re­đe­nih prav­nih ne­ja­sno­ća, pa je op­tu­žni­cu vra­tio na do­pu­nu – re­če­no nam je u su­du.
Ka­ko sa­zna­je­mo, tra­go­va osum­nji­če­nog Mar­ka Mi­tro­vi­ća ne­ma u vo­zi­lu „re­no se­nik”, BD AV 218, ko­je je kri­tič­ne ve­če­ri ko­ri­stio ubi­je­ni, što je po­tvr­di­lo vje­šta­če­nje tra­go­va iz tog auto­mo­bi­la ko­je je ra­đe­no u Fo­ren­zič­kom cen­tru u Da­ni­lov­gra­du. U ana­li­zi vje­šta­če­nja se na­vo­di i da do da­tu­ma pi­sa­nja ana­li­ze ni­je do­sta­vljen uzo­rak Jo­va Jo­va­no­vi­ća, ko­ji bi bio vje­šta­čen.
– Na na­slo­nu za gla­vu pred­njeg li­je­vog sje­di­šta sa zad­nje stra­ne ne­ma tra­go­va osum­nji­če­nog. Ta­ko­đe, nje­go­vih tra­go­va ne­ma na sta­kli­ma i obo­du pred­njih de­snih vra­ta, sa unu­tra­šnje stra­ne vo­zi­la, kao ni na na­slo­nu za gla­vu ni na pred­njem de­snom sje­di­štu vo­zi­la „re­no se­nik”. Do­bi­je­ni re­zul­ta­ti ne po­dr­ža­va­ju hi­po­te­zu da se na istom na­la­zi bi­o­lo­ški ma­te­ri­jal Mar­ka Mi­tro­vi­ća – na­vo­di se u vje­šta­če­nju Je­le­ne Jo­va­no­vić, vi­šeg po­li­cij­skog in­spek­to­ra.
U autu su pro­na­đe­ni bi­o­lo­ški tra­go­vi od če­ti­ri oso­be, ali ni­je­dan ne pri­pa­da Mi­tro­vi­ću.
Ne­spor­ni uzo­rak Jo­va Jo­va­no­vi­ća ni­je do­sta­vljen do da­tu­ma pi­sa­nja vje­šta­če­nja, te se ni­je mo­glo po­stu­pi­ti u di­je­lu na­red­be ko­ji se od­no­si na upo­re­đi­va­nje do­bi­je­nih DNK pro­fi­la sa DNK pro­fi­lom ubi­je­nog.
Ta­ko­đe, utvr­đe­no je da je trag Mar­ka Mi­tro­vi­ća na­đen na ru­ko­hva­tu bra­ve pred­njih de­snih vra­ta po­me­nu­tog auta.
– DNK pro­fil utvr­đen iz na­ve­de­nog tra­ga po­kla­pa se sa DNK pro­fi­lom Mar­ka Mi­tro­vi­ća, što zna­či da na­ve­de­ni bi­o­lo­ški trag po­ti­če od nje­ga. To zna­či da je Mi­tro­vić bio u kon­tak­tu sa na­ve­de­nom bra­vom, ali se na osno­vu DNK pro­fi­la ne mo­že utvr­di­ti tač­no vri­je­me ka­da je do de­po­no­va­nja tra­ga do­šlo – pi­še u za­ključ­ku vje­šta­če­nja.
Osum­nji­če­ni je ka­zao da je u vri­je­me ubi­stva Jo­va Jo­va­no­vi­ća bio u gra­du i da ga je naj­ma­nje 10 lju­di vi­dje­lo, kao i brat ubi­je­nog Jo­va­no­vi­ća, i da će svi oni to i po­tvr­di­ti. Tu­ži­o­cu je is­pri­čao i da je po­zna­vao Jo­va­no­vi­ća, ali da ni­je imao mo­tiv da iz­vr­ši dje­lo ko­je mu se sta­vlja na te­ret. Ta­ko­đe, po­nu­dio je da se iz­u­zmu snim­ci ka­me­ra sa obje­ka­ta po­red ko­jih je te no­ći pro­la­zio i da se upo­re­di vri­je­me sa vre­me­nom ubi­stva.
Mi­tro­vić je tu­ži­o­cu ka­zao i da je de­se­tak da­na pri­je hap­še­nja čuo pri­ču da je on osum­nji­čen za to dje­lo. Ta­da je, ka­ko je is­pri­čao, išao kod po­ro­di­ce ubi­je­nog Jo­va­no­vi­ća i ka­zao im da on s tim dje­lom ne­ma ni­šta. Tvr­di da im je po­nu­dio da po­đu za­jed­no u po­li­ci­ju i da se pod­vrg­ne po­li­graf­skom te­sti­ra­nju.

(Dan)

1 komentar

  1. After study a number of the content on your own web site now, and that i genuinely much like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site list and you will be checking back soon. Pls check out my site too and inform me what you think.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com