HILJADE VJERNIKA POD OSTROGOM Kusturica: Pravoslavlje preživljava teške trenutke - Volim Podgoricu

HILJADE VJERNIKA POD OSTROGOM Kusturica: Pravoslavlje preživljava teške trenutke

Desetine hiljada vjernika minulih dana pristupilo je ćivotu Svetog Vasilija Ostroškog.

Hodočasnici su dolazili pješke, biciklima ili organizovanim prevozom.

Kiša nije poremetila ambijent u kojoj se duga molitvena kolona kretala ka ćivotu Svetog Vasilija Ostroškog gdje je služena sveta litija.

Među poklonicima je bio i Emir Kusturica, koji je dobio orden Svetog despota Stefana Lazarevića za doprinos u filmskoj umjetnosti i privrženosti crkvi.

ostrog

Uz to mitropolit Amfilohije mu je darivao ikonu čudotvorca. Kusturica se zahvalio na priznanju i rekao da on izražava veliko poštovanje prema crkvi, svetiteljima  naročito u času kada su pravoslavlje i hrišćanska kultura na udaru i preživljavaju teške trenutke na Bliskom istoku i mnogim zemljama na planeti.

Amfilohije je uručio ikonu Svetog Vasilija Ostroškog legendarnom ruskom bokseru, teškašu, nekadašjem dvostrukom svjetskom prvaku Nikolaju Sergejeviču Valujevu i mitropolitu ternopoljskom i krementskom Sergiju koji božju službu vodi u Ukrajini, kao pripadnik Ruske pravoslavne crkve.
vesna 6

-Da blagoslov Svetog Vasilija Ostroškog čuva tebe, rusku Dumu i predsjednika Putina koji nosi zastavu vjere pravoslavne, rekao je Amfilohije.

Ikonu čudotvorca dobio je i motroplit ternopoljski i krementeski Sergij.  

vesna 2 vesna 4
(Volim Podgoricu)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com