Izgradnja aerodroma bi riješila probleme Ulcinja - Volim Podgoricu

Izgradnja aerodroma bi riješila probleme Ulcinja

Izgradnja aerodroma riješila bi sva razvojna pitanja ulcinjske opštine i postavila Ulcinj u centar crnogorskog turizma, smatra izvršni direktor Hotelsko-turističkog preduzeća Radomir Zec. Prema njegovim riječima, Vlada i Opština Ulcinj moraju uložiti u razvoj infrastrukture najjužnijeg crnogorskog grada kako bi se valorizovale lokacije od Dobrih voda do Ade Bojane.

“Pitanje svih pitanja treba da bude izgradnja aerodroma. Ulcinj ima dvije lokacije za aerodrom, a to su Gorana i Štoj. Prazno zemljište čeka da udahne čari nekadašnjeg turizma”, rekao je Zec Dnevnim novinama.

Posljednjih sedam godina Ulcinjska rivijera provela je u rekonstruisanju, međutim ono što je najveći problem, kako ocjenjuje Zec, jesu neuspjele privatizacije hotela Galeb koji je imao oko 800 kreveta, a koji je srušen pod čudnim okolnostima.

“To nikako nije smjelo da se desi. Ako ima zločina u crnogorskom turizmu, onda je to rušenje hotela Galeb. Sličnu sudbinu sa promašenim investitorima imao je i hotel Jadran, sagrađen za vrijeme kraljevine Crne Gore”, navodi Zec.

Danas Ulcinjska rivijera upravlja hotelima Olimpik i Bellevue, kao i smještajnim jedinicama na Adi Bojani. Ovogodišnja sezona startovala je 25. aprila dolaskom turista iz Njemačke i Češke, dok je sportski turizam na Velikoj plaži počeo još u januaru.

“Ulcinj je raj na zemlji i opšte je poznato da u borovoj šumi na nudističkoj plži postoji ljekovita voda, što će biti jedna od ponuda koju ćemo nuditi turistima. Ulcinjska rivijera će nastaviti borbu za prirodne ljepote, jačanje kvaliteta, povećanje ponude, pristupačnosti i produženje turističke sezone, koja bi trebalo da traje punih 12 mjeseci”, zaključio je Zec.

(Cdm)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com