Maroviću tri i po godine zatvora - Volim Podgoricu

Maroviću tri i po godine zatvora

Visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović, koji je optužen da je šef kriminalne grupe koja je oštetila budžet Opštine Budva za više stotina miliona eura, postigao je dogovor sa Specijalnim državnim tužilaštvom.

Prema sporazumu Marović će robijati tri ipo godine u spuškom zatvoru, piše Dan.

Stavljanjem potpisa na ovaj dokument on je priznao krivicu za sedam afera. Za svaku aferu dobio je po pola godine zatvora, odnosno ukupno tri ipo godine.

Kako je u pritvoru već šest mjeseci, ukoliko sporazum bude potvrđen, Maroviću ostaje da odsluži još tri godine robije.

Visoki funkcioner DPS-a više puta je saslušavan u Specijalnom državnom tužilaštvu, pregovarajući o visini kazne koju će prihvatiti.

Prihvatio je navode tužilaštva da je bio vođa kriminalne grupe koju su činili bivši čelnici Opštine Budva i njihovi saradnici, a koji su nezakonitim radnjama na štetu budžeta milionima punili svoje džepove.

Poslednji put saslušavan je u petak u tužilaštvu, kada su on i tužilac precizirali detalje sporazuma.

Marović će kako Dan saznaje iz tužilaštva sporazum potpisati danas, a nakon toga će biti proslijeđen Višem sudu u Podgorici, koji će odlučiti da li da ga prihvati.

Spekuliše se da će dio kazne Marović provesti u kućnom pritvoru sa nanogicom.

Pošto tokom finansijske istrage nije dokazano da Marović posjeduje imovinu sumnjivog porijekla, najvjerovatnije neće morati da vraća novac od nezakonitih radnji za koje je optužen.

Marović je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem podstrekivanja, izvršenog na organizovan način.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com