Tražila ODŠTETU od 10.000 eura, a sud presudio da PLATI 430 eura - Volim Podgoricu

Tražila ODŠTETU od 10.000 eura, a sud presudio da PLATI 430 eura

Po presudi Jelene Vuković, sudije Osnovnog suda u Podgorici, novinarka Sonja Radošević je obavezna da književniku Marku Vešoviću i novinaru i publicisti Šekiju Radončiću u roku od 15 dana isplati 430 eura na ime troškova sudskog postupka.

Sonja Radošević je svojom tužbom od Vešovića, Radončića i „Pobjede“, kao izdavača njihove knjige „Miško Kesedžija i njegove bize/esej o montenegrinskom zlu“, tražila odštetu od 10.000 eura. U svojoj tužbi Radošević je navela da je zbog te knjige, odnosno zbog teksta uvrštenog u toj knjizi „Prodavci mletačke svile“, koji je Vešović znatno ranije objavio u beogradskim „e-novinama“, pretrpjela teške duševne patnje i bolove.

U odgovoru na tužbu, autori knjige su priložili dokaze da je Sonja Radošević na raznim portalima uputila niz brutalnih uvreda, kleveta i laži na račun tuženih. Vešović je takođe pojasnio da je taj tekst u stvari bio njegovo reagovanje na „pravu medijsku hajku koja je pokrenuta na Šekija Radončića tokom snimanja i nakon premijere njegovog filma „Heroj našeg doba“ o lažnom crnogorskom heroju Slobodanu Pejoviću u kojoj je učestvovala i Radoševićka“.

No, nakon što su autori knjige i njihov pravni zastupnik, podgorički advokat Srđan Radović napisali odgovor na tužbu, novinarka Radošević, kao i njen pravni zastupnik, nijesu se pojavili na zakazanim ročištima, pa je sud taj čin okarakterisao kao „povlačenje tužbe“.

(Pobjeda)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com