Otvoren konkurs za 100 visokoškolaca - Volim Podgoricu

Otvoren konkurs za 100 visokoškolaca

Nezaposleni visokoškolci, ne stariji od 29 godina, od danas mogu da se prijave za učeće u pilot programu Zavoda za zapošljavanje – “Stop sivoj ekonomiji”. Zavod će u okviru tog programa, na četiri mjeseca zaposliti 100 mladih visokoškolaca, koji će mjesečne primati po 300 eura.

“Prijavu na poziv mogu podnositi mladi do 29 godina, sa stečenim visokim obrazovanjem i najmanje devet mjeseci radnog iskustva. Poziv je otvoren deset dana”, saopšteno je iz ZZZCG.

Program će se sprovoditi za 100 nezaposlenih, u trajanju od četiri mjeseca.

Nosioc programa, u skladu sa zaključkom Vlade, je Zavod, a sprovešće ga u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove, Poreskom upravom i Upravom policije, dok su partneri Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

“Program će biti realizovan u svim opštinama na teritoriji Crne Gore. Za osobe angažovana u programu van mjesta prebivališta obezbijeđen je prevoz, odnosno smještaj. Po učesniku programa predviđena je mjesečna zarada od 300 eura”, navodi se u saopštenju.

Mladi će biti angažovani na poslovima pružanja tehničke podrške i pomoći pri registraciji poreskih obveznika, obveznika doprinosa i osiguranja, kontroli ispravnosti registracionih prijava i rješenja o registraciji, radu call centra, realizaciji projekta “Budi odgovoran”, kontroli prelaska državne granice, kretanja i boravka stranaca, izdavanja viza strancima i drugim poslovima iz nadležnosti inspekcijskih službi.

Za realizaciju ovog programa procijenjeni su troškovi u iznosu od 200.000 eura.

Javni poziv i pilot program ” Stop sivoj ekonomiji” možete naći na sajtu Zavoda za zapošljavanje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com