PODGORICA: Uhapšeni Rajko Peruničić (18) i Slobodan Kovačević (19) zbog prebijanja romskog dječaka (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Uhapšeni Rajko Peruničić (18) i Slobodan Kovačević (19) zbog prebijanja romskog dječaka (FOTO)

Podgorička policija uhapsila je rano jutros dvojicu sugrađana zbog sumnje da su zlostavljali maloljetnika romske nacionalnosti S.B (14). Prema nezvaničnim saznanjima CdM-a riječ je o Rajku Peruničiću (18) i Slobodanu Kovačeviću (19). Oni će tokom dana biti privedeni kod osnovnog državnog tužioca u Podgorici zbog sumnje da su počinili krivično djelo zlostavljanje.

Policija je uspjela da ih identifikuje tragom video snimka koji se pojavio na društvenim mrežama.

PODGORICA Snimak BRUTALNOG PREBIJANJA romskog mladića: Ovo se ne smije ponoviti!

Ovaj događaj prvobitno nije bio prijavljen policiji, ali nakon što je izašao u javnost, policija je uspjela da operativnim putem identifikuje aktere i dođe do žrtve.

Snimak brutalnog napada uznemirio je crnogorsku javnost i naišao na osude državnih institucija, političkih partija i NVO sektora. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Zaštitinik ljudskih prava i sloboda osudili su nasilno prebijanje pripadnika romske populacije.

“Službenici CB Podgorica su, odmah nakon saznanja iz medija za postojanje snimka na kojem je zabilježeno nasilničko ponašanje dva lica prema oštećenom maloljetniku, preduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja, koje su juče rezultirale identifikovanjem pomenutih lica”, istakli su iz Uprave policije.

Nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici se izjasnio da se u njihovim radnjama stiču elementi bića krivičnog djela zlostavljanje.

“Sumnja se da su R.P. i S.K, 12. maja 2016. godine u Podgorici, maloljetnom B.S. zadali više udaraca rukama i nogama u predjelu glave i tijela. Oštećeni B.S. je u događaju zadobio lakše tjelesne povrede”, objasnili su iz policije.

Otac zlostavljanog dječaka je juče podnio prijavu protiv nepoznatih lica koja su istukla njegovog sina.

Foto: Iva Mandić (Dnevne novine)

17 komentara

  1. Majku bi vam milu jebala!Sram vas i stid bilo,2’ junaka’ udarila na dijete jer je,zamisli Rom!A vi ste rasli na Beckom dvoru,mamu vam jebem klosarsku.Ako ovo prodje sa po par mjeseci zatvora,serem se po sred drzave i pravde!Zapamtili bi me za vijek i vjekova da se ja sto pitam!
    A ti mali,drzi se i neka te ovo ne sputava,to sto si Rom nema nikakve veze,nama normalnom narodu.Zelim ti svu srecu ovoga svijeta i da ti se nikad ovako nesto be dogodi! ??❤

  2. Kako ne prodje neko, neki momak, kako vas neko ne vidje, kako me Bog ne posla tuda taj dan, a cesto prolazim, da vas isplatim obojicu smrde raspale, treba vas u spuz da se malo za sapun saginjete jedno par mjeseci. Dijete bijete bez razloga, sve ce vam se vratit.

  3. Puštit momke pod hitno! Ajde Boga ti, ko da su ga ubili a ne opalili mu dvije tri vaspitne!

    1. Slažem se, ništa strašno. Da se ja pitam ne bi ih ni privodio u stanicu.

  4. Ustanite Crnogorci i Srbi u odbranu nedužnih i iskrenih Roma, koji nikoga ne bi slagali i pokrali, ali i svih rasa ovoga svijet od svog roda i rase. Tako su Srbi 50 godina napadali Srbre kada se potuku sa ¸nedužnim” albancima. Neka krenu preko CG kao preko Grče i Italije, Bugarske i Srbije arapske horde muslimanskih migranata pa ćete zapamtiti vašu svecku pravdu i kosmopolitizam, i čojstvo protiv svoje omladine. Naš narod još nije shvatio smisao novog svetskog rata, kao ni u prošlom vijeku.

    1. Ne glupiraj se druže, cigani žive ovuda duže no mi, dako nas ne osvoje ni u budućnosti zaista. Izbili su njih dva konja dijete ometeno u razvoju koje se nije ni branilo, nema veze je li Rom il Srbin il Kinez treba ih osudit i našamarat jer će se sjutra tako i na tvoje dijete iživljavat samo li pomisle da ga nema ko branit.

    2. Ocigledno da “ti” ali sa malo “ti” jedva vidljivo ti se obracam , druze Srbine , Crnogorce ili najbolje vreco u ljudckom obliku , tranjo , pacarvo da imas obraza i ljudckosti koliko imas mrznje u sebi prema ljudima druge vjeroispovijesti pa i bio bi covjek…Ovako si tranja ljudcka cist primjer plitkog uma i malog srca.”SVI SMO MI LJUDI ALI JE RIJETKO KO OD NAS COVJEK”

  5. Sramota, primitvci frustrirani. Treba im kada izadju tako utjerati strah da ne smiju iz kuce izaci.. Oni su sramota drustva.

  6. Pitam se,kad su otišli u policiju, jesu li se mogli potpisat’,dat’ izjavu. Jer osobe njihovog IQ kapaciteta obično ne umiju da čitaju i da pišu,a pogotovo da odluče je li to što su napravili ispravno ili ne…. Ne može se njima ništa pričat’,ne razumiju oni taj jezik,oni samo razumiju kad pesnice pričaju.

  7. Slobu majka najviša kurva u Pg ovaj Radza kada nema ni majke ni oca svuda dje vas sretnem cu da vas nijem sve vam jebem !

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com