PUCNJAVA: Miloš Radonjić (30) sa ranama po glavi uspio da pobjegne - Volim Podgoricu

PUCNJAVA: Miloš Radonjić (30) sa ranama po glavi uspio da pobjegne

Kotoranin Miloš Radonjić (30), koji je ranjen preksinoć sat poslije ponoći u pucnjavi u tivatskom naselju Marići ispred stana u kojem živi, blizak je kotorskom klanu koji prema policijskim evidencijama predvode Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer.

Na njegovo vozilo je, dok se parkirao, iz klasične sačekuše ispaljeno više metaka. Tom prilikom je, iako teže ranjen u predjelu glave i vrata, pobjegao iz vozila, a zatim se krio u dvorištu jedne od obližnjih kuća gdje su ga zatekli službenici policije.

Radonjić je nakon ukazane prve pomoći transportovan na liječenje u Klinički centar u Podgorici, a prema nezvaničnim saznanjima njegovo stanje je stabilno, odnosno nije životno ugrožen.

Dramatičan događaj, pucnjava, sirene hitne pomoći i vika probudila je većinu stanovnika ovog, inače mirnog naselja. Kako navode komšije, koje su željele da ostanu anonimne, Radonjić je prije godinu kupio dio kuće u Marićima i podigao potkrovlje u kome je stanovao u posljednje vrijeme.

Uviđaj na licu mjesta je obavila zamjenica Višeg državnog tužioca iz Podgorice Lepa Medenica i ekipa forenzičkog centra iz Podgorice kojoj su asistirali službenici tivatskog Odjeljenja bezbjednosti.

Radonjić je poznat policiji kao delinkvent još iz perioda dok je bio maloljetno lice, a prije godinu izašao je iz zatvora.

On je zajedno sa Uglješom Rabrenovićem iz Mojkovca uhapšeni u Srbiji 2012. godine na osnovu potjernice podgoričkog Interpola, a po zahtjevu crnogorskih pravosudnih organa. Naime, Radonjić je potraživan radi upućivanja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od četiri godine i sedam mjeseci, zbog šverca narkotika i nedozvoljenog držanja oružja, a Rabrenović radi upućivanja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od tri godine i mjesec dana, zbog krivičnog djela prevara.

Miloša i njegovog brata Đorđija, prije nekoliko godina u Radanovićima u Kotoru prebili su vlasnik hercegovačke firme “Moj taksi” Božidar Cicmil (32), porijeklom iz Plužina koji je ubijen prošle godine u Mostaru, i Nikšićanin Ivan D. Vračar, koji je osuđen zbog ubistva Dragana Dudića Frica 2010. godine u Kotoru.

Cicmil je ranije izdržao kaznu od šest mjeseci zatvora zbog ove tuče.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com