“Rekao je ‘idi ti u pi*du materinu’, dvojica su ga držali da me ne udari” - Volim Podgoricu

“Rekao je ‘idi ti u pi*du materinu’, dvojica su ga držali da me ne udari”

Fatima Hubanić iz Bijelog Polja danas će i pored teškog zdravstvenog stanja izaći pred sud zbog optužbe da je vrijeđala predsjednika Udruženja penzionera Kambera Smailovića. Braniće se sama, jer novca za advokata nema. Starica Fatima Hubanić, o kojoj su Dnevne novine ranije pisale, danas će se naći na sudu.
Braniće se sama

Podsjećamo da je nju, pored svih nedaća koje su je snašle, predsjednik Udruženja penzionera Bijelo Polje Kamber Smailović tužio za uvredu. Međutim, kako nam je ona ispričala, od njega je samo zahtjevala 30 eura pomoći. Fatima je teško bolesna, a prima samo invalidninu pokojnog muža u iznosu od svega 150 eura. Majka je petoro djece, ali nema pravo na doživotnu naknadu jer penzija nije njena, a nije bila zaposlena niti se javljala na Biro rada. Kako je rekla DN, djeca su joj nezaposlena, žive svoje živote, imaju svoje brige, te joj nije ništa drugo preostalo nego da zatraži pomoć.

“Nikad u životu me niko nije tužio nizašta. Stvar je u tome da je on mene psovao. Komšinica mi je rekla da dijele pomoć od 30 eura penzionerima. Ona je dobila iako ima sinove u inostranstvu, pa sam mislila da će je dati i meni, jer sam u mnogo težoj situaciji. Kad sam došla u Udruženje penzionera i pitala da li mogu i meni da daju pomoć, predsjednik Kamber Smailović skočio je sa fotelje, htio je da me bije”, rekla nam je tada Fatima.

Nakon nemilog događaja, uputila se u policiju da tuži Smailovića, inače policajca u penziji, međutim, tužba je na kraju stigla njoj.

“On je našao lažnog svjedoka. Kaže, ja sam njega prva psovala, što nije tačno” tvrdi Hubanić.

Suđenje je zakazano za danas, a jedino na šta može da se osloni je njena riječ.

“Ja ne umijem uopšte da lažem već ću ispričati onako kako je bilo. Braniću se sama, nemam novca da platim advokata. Ja nijesam Kambera napala, tražila sam svoje pravo, da mi da 30 eura. On me je psovao i izbacio iz kancelarije. Rekao je ‘idi ti u pi*du materinu’. Dvojica su ga držali da me ne udari. Zbog toga sam otišla da ga tužim i da tražim ono što mi sljeduje”, kazala je Hubanić.

Smailović: Nijesam je vrijeđao

Podsjećamo, Smailović je DN rekao da nije tačno da je vrijeđao Hubanić, te da će o tome ko je kriv odlučiti sud.

“Ona je bolesna osoba i ja sam je uvažavao. Nijesam joj nijednu ružnu riječ rekao i želim joj sve najbolje. Nijesam ja nju tužio, već ona mene i zato sam pozvao svjedoka, mog sekretara, koji je tada sjedio pored mene. On je potvrdio da je ona mene prva vrijeđala. Nijesam ja monstrum”, kazao je Smailović.

Nakon pisanja DN dobila socijalnu pomoć

Nakon što su Dnevne novine prenijele priču o njoj, Hubanić je dobila neophodnu pomoć.

“Odmah su me zvali iz socijalnog da dođem u određeno vrijeme, uzeli su izjavu, dali su mi ženu da mi čisti. Vidjeli su da mi je učinjena velika nepravda.

Iz resora ministarke Zorice Kovačević su mi kazali da će mi obezbjediti tuđu njegu i pomoć. Trenutno ne mogu da postignu, ali su obećali da će biti ovoga mjeseca”, ispričala je Hubanić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com