Lazar Rađenović otišao na robiju - Volim Podgoricu

Lazar Rađenović otišao na robiju

On je oko 14 časova, kako je Danu potvrđeno u Višem sudu, ušao u zatvor, a u tom predmetu osuđen je pravosnažno na tri godine i osam mjeseci. Osim njega, osuđeni su i Jelica Petričević, službenica Prve banke, i Vido Rađenović, a oni će u zatvoru provesti po pola godine.

“Svim osuđenim u aferi “Košljun” presuda je postala pravosnažna i proslijeđeni su im pozivi za izdržavanje kazne. Rađenović se uredno javio u ZIKS i nije želio da odugovlači odlazak na izdržavanje kazne”, potvrđeno je u Višem sudu.

Prije odlaska na izdržavanje zatvorske kazne Rađenović nije želio da daje izjave za javnost. Rađenović je, kako saznaje Dan, prethodnih dana bio u Specijalnom tužilaštvu, gdje je razgovarano o njegovom sporazum o priznanju krivice za više budvanskih afera u kojima je priznao krivicu.

Iz tužilaštva je potvrđeno kako nema ništa sporno u vezi sa sporazumom, već da su samo u pitanju tehničke stvari.

“Rađenović je prvo dogovorio da robija dvije godine, ali je na predlog specijalnog tužioca ta kazna uvećana za još pola godine. U međuvremenu je došlo do sklapanja priznanja krivice Svetozara i Dragana Marovića, pa je specijalni tužilac Milivoje Katnić tražio novi sastanak sa Rađenovićem. U pitanju su formalnosti i tehnički detalji, a sporazum će tokom sledeće nedjelje biti predat Višem sudu, kako bi bio verifikovan”, rekao je izvor Dana iz tužilaštva.

Rađenović će po tom sporazumu u pritvoru provesti dvije godine i platiće 30.000 eura, kako je dogovoreno sa tužilaštvom.

Prvobitno je i bilo dogovoreno da Rađenović robija dvije godine, ali je onda Katnić tražio da se kazna poveća za još pola godine. Međutim, nakon priznanja braće Marović, Katnić je odlučio da se Rađenoviću kazna vrati na dvije godine.

U istrazi koja se vodi protiv Veselina Mujovića utvrđeno je da je on od oca Lazara Rađenovića uzeo 20.000 eura da mu, navodno, pomogne u istragama koje se vode protiv njega, tako što će podmititi vještake.

Bivši gradonačelnik Budve je ranije sa Specijalnim tužilaštvom potpisao dva sporazuma o priznanju krivice.

Protiv Rađenovića su podnijete četiri krivične prijave, zbog sumnje da je kao prvi čovjek Budve, zloupotrebom položaja, sa još desetak osumnjičenih, oštetio budvanski budžet za više od 20 miliona eura. Zbog navodnih malverzacija u poslovima pri izgradnji TQ Plaze i platoa na plaži Jaz u Budvi sredinom avgusta prošle godine uhapšeno je 14 osoba, a Rađenović nije jedini osumnjičeni u tim aferama koji je sklopio nagodbu sa tužilaštvom. Sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom sklopili su i Miloš Marović, sin Svetozara Marovića, kao i Mirko Latinović i Goran Bojanić iz Trejd junika.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com