Obratite pažnju na jednu stvar ako koristite kreditne kartice - Volim Podgoricu

Obratite pažnju na jednu stvar ako koristite kreditne kartice

Vjerovatno imate novčanik pun kartica na kojima se nalazi čip. Banke su ih izdavale u velikim količinama jer su bile na glasu kao vrlo sigurne dok god ih koristite na pravilan način. Ukoliko često putujete, kartice su vam vjerovatno, neprestano u upotrebi.

No, problem je što neki trgovci nemaju čitače kartica koji mogu očitavati kartice s čipom, piše N1.

Naime, ako kroz čitač kartica provučete karticu s čipom (umjesto da je gurnete u otvor) i pritom dođe do neke prevare pa vam se s kartice skine veća količina novca, prodavac će biti odgovoran za sve troškove, a ne banka.

Neki trgovci uopšte nemaju dovoljno novca da pokriju velike troškove koji mogu nastati prilikom ovakvih prevara jer se ona može dogoditi i u običnoj maloj prodavnici dok kupujete hljeb.

To znači da ćete vi biti ti koji će morati pokriti novonastali, neplanirani trošak, kaže Adam Levin, osnivač Identity Thefta 911, američke kompanije za sigurnost podataka.

No, trgovci kažu da čitači kartica moraju biti sertifikovani od strane izdavača kartice kako bi bilo potvrđeno da rade bez problema.

U svakom slučaju, ako budete koristili čitač kartica koji nema čitač čipa radije platite gotovinom, savjetuju stručnjaci za sigurnost.

2 komentara

  1. I discovered your blog website on google and appearance several of your early posts. Preserve the really good operate. I recently extra increase Feed to my MSN News Reader. Seeking toward reading a lot more from you down the road!…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com