PAJOVIĆ: Podrškom Vladi postavili smo tri cilja - Volim Podgoricu

PAJOVIĆ: Podrškom Vladi postavili smo tri cilja

Uslovljenom podrškom Vladi, postavili smo tri cilja – mir i politička stabilnost, uspješan nastavak evroatlanskih integracija, što potvrđuje i potpisani Protokol o pristupanju NATO-u i kontrola izbornog procesa i sprečavanje zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe, kazao je predsjednik Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović, na sastanku sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju američkog Stejt dipartmenta, Hojtom Brajanom Jiem.

“Sporazum između vlasti i opozicije je veliki demokratski iskorak i garant očuvanja mira i političke stabilnosti za Crnu Goru”, poručio je Pajović.

Pajović je istakao da prvi put nakon 27 godina opozicija učestvuje u vlasti sa jasnim zadatkom i ciljem.

“Dakle, za ciljeve koje je postavila Pozitivna, danas možemo konstatovati da su u potpunosti ispunjeni”, naglasio je on.

Pajović je, kako je saopšteno iz Pozitivne, ocijenio da su najveći izazovi u narednom periodu puna primjena izbornog zakonodavstva i jačanje institucija sistema.

“Jake institucije su ključ za efikasnu borbu protiv korupcije i uspostavljanje vladavine prava, kao najvećih izazova u integracionim procesima”, kazao je predsjednik Pozitivne.

Pajović je poručio da NATO nema alternativu i da je danas, više nego ikad, garant mira i sigurnosti.

“Svaki novi korak ka punopravnom članstvu jeste korak ka stabilnosti države Crne Gore i Zapadnog Balkana u cjelosti”, kazao je Pajović.

Takođe, istakao je i da su SAD pouzdan partner i prijatelj Crne Gore na putu njene dalje demokratizacije, kao i evropskih i NATO integracija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com