Kad probate ovu TORTU, pravićete je iznova i iznova! - Volim Podgoricu

Kad probate ovu TORTU, pravićete je iznova i iznova!

Sastojci:
Za kore:
-3 x 5 bjelanca
-3 x 10 kasika šećera u prahu
-3 x 5 kašika mljevenih oraha
-3 x 2 kašika brašna
Za krem:
-1 litar mlijeka
-15 žumanaca
-10 kašika šećera
-9 kasika brasna
-250 gr šećera u prahu
-250 gr margarina/maslaca
-150 gr mljevenih oraha
-malo mlijeka da se popare orasi
-200 gr čokolade
-3 kesice šlag krema od vanile
-200 ml mlijeka ili kisele vode za šlag krem

Priprema:
Napraviti 3 korice od po 5 bjelanaca, 10 kašika šećera u prahu, 5 kašika oraha i 2 kašike brašna. Brašno i orahe pomiješati i lagano varjačom umješati u umućene bjelance. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pečene pokriti ih krpom dok spremate krem.

Krem: 7 žumanaca pomiješati sa 10 kašika šećera i 9 kašika brašna i skuhati krem u 1l mlijeka. Umutiti 8 žumanaca sa 250g prah šećera.
Posebno umutiti 250g margarina, pa izmiješati sa umućenim žumancima i sve izjednačiti sa ohladjeniim kremom.1/3 fila izdvojiti i dodati 150g oraha poparenih mlijekom (potrebno je malo mlijeka da bude kašasto). U preostale 2/3 fila dodati 200g otopljene čokolade na skroz slaboj vatri. Umutiti 3 šlag krema od vanile sa mlijekom ili kiselom vodom i filovati: kora, slag, crni fil, kora, šlag, bijeli fil, kora, šlag, crni fil. Staviti šlag po ivicama. Ja stavljam crni fil jer ga ima najvšse.
Posluživanje:
Torta je toliko kremasta da se kore jedva osjećaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je ljepša od bilo koje čokolade.

coolinarika.com

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com