HOROR U ŽENSKOM ZATVORU: Zlata Stanimirović (38) udavila bebu kesom, niko nije znao da je trudna! - Volim Podgoricu

HOROR U ŽENSKOM ZATVORU: Zlata Stanimirović (38) udavila bebu kesom, niko nije znao da je trudna!

Zatvorenica Zlata Stanimirović (38) iz Niša porodila se u ćeliji ženskog zatvora u Požarevcu i tek rođenu bebu vjerovatno zadavila u najlon kesi i ostavila ispod kreveta, saznaje Kurir.

Potom je brijačem pokušala da se ubije, ali su joj ljekari sanirali povrede i ona je van životne opasnosti.

Kako saznaje list, Zlata izdržava kaznu od tri godine zatvora zbog droge. Tragedija se dogodila u srijedu uveče oko 20 časova, kad su je čuvari zatekli u ćeliji krvavu i u teškom psihičkom stanju.
– Ona se nekoliko puta posjekla po vratu, povrede su bile lake i brzo su sanirane. Ova žena se nalazila u nervnom rastrojstvu – kaže izvor iz istrage.

Kako navodi sagovornik lista, ona je tokom pregleda u bolnici pričala nepovezano i pominjala bebu, što je čuvarima bilo sumnjivo jer niko nije znao da je ona trudna.
– Zaposleni u KPZ odmah su počeli da pretražuju njenu ćeliju i otkrili su stravičan prizor. Tijelo bebe bilo je sakriveno u najlon kesi ispod kreveta. Novorođenče je bilo krvavo, pa su oni odmah alarmirali policiju, koja je došla i obavila uviđaj – priča izvor Kurira.

Kako saznaje Kurir, u ženskom zatvoru u Požarevcu, koji ima odjeljenje za trudnice i porodilje, ovo je nezapamćen slučaj.
– Nikada ranije se ništa slično nije dogodilo. Kako niko nije znao da je zatvorenica trudna, moraće da se ispita kad je i gdje zatrudnjela. Ukoliko je otac djeteta neko od radnika KPZ, protiv njega će biti pokrenut postupak – kaže izvor Kurira i dodaje da postoji mogućnost da je Zlata zatrudnjela tokom slobodnog vikenda.

SUPRUG JUČE PUŠTEN IZ PRITVORA

Zlata ima prebivalište u Nišu u naselju Gabrovačka reka. Njena majka je juče kazala novinaru Kurira: „Doviđenja“, i zatvorila vrata.

U selu Trnjane kod Aleksinca kažu da se Zlate dobro sjećaju.
– Ona je živjela nekoliko godina s našim rođakom, ali ga je vjerovatno napustila. On je problematičan, nismo ga vidjeli već mjesec i po dana, čuli smo da je u zatvoru zbog neke tuče – kazali su rođaci Zlatinog supruga.

Kako saznaje list, Zlatin suprug juče je pušten iz pritvora, u kojem je bio mjesec dana zbog nasilničkog ponašanja.
Jedini zatvor za žene

BEBE S MAJKAMA NA ROBIJI

Kazneno-popravni zavod u Požarevcu jedini je ženski zatvor u Srbiji. U okviru ove ustanove postoji porodilište, u kojem bebe borave prvih nekoliko mjeseci s majkama. Ovaj dio zatvora odvojen je od ćelija. Porođaj i kompletna njega ne razlikuju se mnogo u odnosu na normalne slučajeve.

(kurir.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com