Bjelopoljac ostaje u pritvoru: Osumnjičen da je silovao trinaestogodišnju djevojčicu - Volim Podgoricu

Bjelopoljac ostaje u pritvoru: Osumnjičen da je silovao trinaestogodišnju djevojčicu

Pe­de­set­še­sto­go­di­šnji R.V. iz se­la Ko­sti­ći kod Bi­je­log Po­lja osta­će u pri­tvo­ru zbog sum­nje da je si­lo­vao ma­lo­ljet­nu A.K. (13) iz su­sjed­nog se­la Brež­je. R.V. se te­re­ti da je 14. ok­to­bra pro­šle go­di­ne, oko 14.30, u ura­čun­lji­vom sta­nju, svje­stan za­bra­nje­no­sti dje­la, pri­nu­dio na ob­lju­bu ma­lo­ljet­nu A.K.

Pre­ma op­tu­žni­ci, on je na­ma­mio u svo­je auto dje­voj­či­cu i na pu­tu do ku­će sa se­be i nje ski­nuo odje­ću. Na­kon to­ga ju je pri­nu­dio na pol­ni od­nos. Dje­voj­či­ca je sve is­pri­ča­la po­ro­di­ci, ko­ja je o to­me oba­vi­je­sti­la po­li­ci­ju, na­kon če­ga je R.V. li­šen slo­bo­de.

On je ne­gi­rao dje­lo ko­je mu je sta­vlje­no na te­ret.

Uhap­še­nom Bje­lo­polj­cu je od­re­đen pri­tvor ko­ji je ne­ko­li­ko pu­ta pro­du­ža­van zbog te­ži­ne dje­la za ko­je se te­re­ti. Nje­gov bra­ni­lac je ulo­žio žal­bu na to rje­še­nje, tra­že­ći da V.R. bu­de pu­šten na slo­bo­du ili da sud po­no­vo od­lu­ču­je o pri­tvo­ru. Ipak, Ape­la­ci­o­ni sud je od­bio tu žal­bu, uz obra­zlo­že­nje da i da­lje po­sto­je raz­lo­zi da osum­nji­če­ni osta­ne u pri­tvo­ru.

U rje­še­nju Ape­la­ci­o­nog su­da na­ve­de­no je da je R.V. osum­nji­čen za dje­lo za ko­je mu pri­je­ti ka­zna za­tvo­ra do 10 go­di­na.

–Po­seb­no te­žak na­čin iz­vr­še­nja kri­vič­nog dje­la si­lo­va­nje ogle­da se u či­nje­ni­ci da je okri­vlje­ni osno­va­no sum­njiv da je pri­li­kom iz­vr­še­nja pred­met­nog kri­vič­nog dje­la is­ka­zao od­luč­nost i upor­nost, a s ob­zi­rom na po­sto­ja­nje osno­va­ne sum­nje da je pri­nu­dio na ob­lju­bu ošte­će­nu dok se na­la­zi­la na mje­stu su­vo­za­ča u vo­zi­lu ko­jim je upra­vljao. On je skre­nuo tri­de­se­tak me­ta­ra sa glav­nog pu­ta u šu­mu, ve­zao je ko­nop­cem za sje­di­šte, ko­je je po­tom obo­rio, ski­nuo joj gar­de­ro­bu i imao s njom pol­ni od­nos, pri če­mu joj je za­pri­je­tio da ni­kom ne smi­je pri­ča­ti o to­me – pi­še u rje­še­nju Ape­la­ci­o­nog su­da.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com