Svetozar Marović spremao atentat na svjedoka saradnika - Volim Podgoricu

Svetozar Marović spremao atentat na svjedoka saradnika

Veselin Mujović je već mjesecima meta javnog iživljavanja bez prava na odbranu pred sudom i javnošću, kazao je njegov advokat Miloš Vuksanović, komentarišući posljednje pismo koje je njegov klijent uputio listu Dan. Mujović u pismu koje je juče objelodanjeno, tvrdi da su visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović i članovi njegove porodice planirali “atentat” na jednog, neimenovanog, svjedoka saradnika u budvanskim aferama.

Tužilaštvo je još povodom prvog Mujovićevog pisma pokrenulo izviđaj, pa je za očekivati da će i drugo pismo biti predmet njihovih provjera, na šta ih i zakon obavezuje. Iz Vrhovnog tužilaštva to juče nijesu zvanično saopštili, ali su najavili da će već sjutra organizovati konferenciju za medije.

Vuksanović je naveo da ne podržava u potpunosti javno oglašavanje putem pisama koje praktikuje njegov klijent, ali da razumije potrebu Mujovića da objasni javnosti situaciju u kojoj se našao.

“Novinski stupci možda i nijesu najbolje mjesto za davanje odbrane,i u tome moj branjenik nema moju punu podršku, ali ga razumijem kao čovjeka koji nema šansu da se brani, da barem javnosti objasni u kakvoj se situaciji nalazi… Za puna četiri mjeseca, iz nepoznatih a sumnjivih razloga Osnovno državno tužilaštvo nije u stanju da završi istragu u jednom pritvorskom predmetu, u kojem od dokazne građe nema ništa, osim neupotrebljivih izjava svjedoka. Sa minimalnom ažurnošću tužilaštva, ovaj predmet, ako bi uopšte i prošao test potvrđivanja optužnice, u ovom trenutku bi bio u fazi davanja završnih riječi. Međutim, u ovom trenutku imamo na sceni poigravanje sa ličnim i porodičnim integritetom gospodina Veselina Mujovića i njegove porodice, bjesomučno produžavanje pritvora pozivanjem na iste razloge, istovremeno zanemarujuci onaj najvažniji, a to je postojanje osnovane sumnje koja do sada nije i neće biti ničim potvrđena”, navodi Vuksanović.

Poručio je i da će “sasvim sigurno, na kraju dokazati njegovu nevinost i u tome dobiti satisfakciju za dosadašnji javni i procesni linč gospodina Mujovića i njegove porodice”.

Prvo pismo koje je od Mujovića stiglo na adresu Dana objavljeno je početkom maja, a njegovu sadržinu su činile brojne optužbe na račun Marovića. Optužio je, pored ostalog, Marovića i članove njegove porodice da su mu prijetili ubistvom.

Sada je otišao i korak dalje, pa je u novom pismu dostavljenom Danu naveo da su Marovići planirali i “atentat” na svjedoka saradnika.

“Neka se ispita zašto su Marovići tražili „pogodnu ličnost” da se fizički ukloni jedan svjedok saradnik” naglasio je Mujović u pismu čiju sadržinu prenosi Dan.

Status svjedoka saradnika u budvanskim aferama dobili su bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, kum Marovićevog sina Marko Vujović, osnivač preduzeća Trejd junik Mirko Latinović i bivši direktor AMD Budva Igor Trnski. Prema Mujovićevim tvrdnjama, za cijeli plan znala je i Olivera Ilinčić, bivša Marovićeva savjetnica koja takođe ima status optužene u aktuelnim budvanskim aferama, a za kojom je nedavno raspisana i potjernica.

Ona i Marović su, prema tvrdnjama Mujovića, počinili brojne malverzacije za koje ne znaju ni policija ni tužilaštvo. Mujović dalje pominje desetine ilegalno stečenih miliona, ali i nove planove za likvidaciju.

“U ovoj priči postoje ljudi iz Beograda, Londona, Budve i Podgorice koji su ravnopravno učestvovali u krađi desetina miliona kojom su oštetili Opštinu Budva. Bio sam svjedok ko od njih je trebalo da bude likvidiran! Ima puno detalja vezanih za ovaj par još iz perioda kada je llinčićeva radila kod Sveta kao savjetnik dok je on bio predsjednik savezne države”, naveo je Mujović u pismu.

Mujović je osumnjičen da je na prevaru od Svetozara Marovića uzeo 890.000 eura kako bi mu navodno obezbijedio bolji tretman u istragama. Takođe, tereti se da je od Ljuba Rađenovića, oca bivšeg predsjednika Opštine Budva Budve Lazara Rađenovića, uzeo 20.000 eura, a da je bivšeg savjetnika u Vladi Aleksandra Tičića pokušao da ojadi za 100.000. Po tvrdnjama Mujovića, iz prvog pisma upućenog medijima iz ćelije spuškog Istražnog zatvora, sve ove optužbe su lažne.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com