Radnici Metalca ministarstvima ekonomije i finansija: Riješite našu situaciju - Volim Podgoricu

Radnici Metalca ministarstvima ekonomije i finansija: Riješite našu situaciju

Radnici Montavar Metalca iz Nikšića zatražiće od ministarstva ekonomije i finansija informaciju povodom rješavanja njihove situacije, zaključeno je na sastanaku potpredsjednika Vlade Milorada Vujovića i ministra rada i socijalnog staranja Borisa Marića sa predstavnicima bivših radnika Metalca Borislavom Lalatovićem i Mićunom Perovićem.
Pitanje će, kako je saopšteno, biti inicirano na sjednicama Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem, a Vujović se nada i na sjednici Vlade.

Ovi radnici su po sili zakona dobili otkaze prije četiri godine.

Montavar je 2013. godine preuzeo novi vlasnik Nikola Furundžić koji od Investiciono razvojnog fonda dobija 1,5 miliona eura kredita. Na osnovu notarskog ugovora, novi vlasnik je bio dužan da plati otpremnine za 29 radnika u iznosu od 10.700 eura po radniku. Od ove sume isplaćeno je svega 4.070 eura, dok ostatak novca i pored kreditom opredijeljenih sredstava nije isplaćen.

Predstavnici radnika su kazali Vujoviću i Mariću da se u tekućem stečajnom postupku nalaze u prvom redu povjerilaca za naplatu. Takođe su informisali da još nije došlo do prodaje imovine iz koje bi se radnici namirili.

Zbog ostvarenih prava na starosnu invalidsku penziju šest radnika ima definisani status. Ostala 23 bivša radnika i dalje potražuju spornih i ugovorom predviđenih 6.694 eura.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com