AKCIJA FIKS: Uhapšeni osumnjičeni za prodaju narkotika na primorju - Volim Podgoricu

AKCIJA FIKS: Uhapšeni osumnjičeni za prodaju narkotika na primorju

U okviru akcije Fiks policija je uhapsila osam osoba koje se sumnjiče da su prodavale i rasturale heroin, hašiš i kokain u četiri grada na crnogorskom primorju.

Zbog sumnje da su se bavili uličnom prodajom narkotika, nikšićka policija uhapsila je Bojana Krulanovića (27), Dejana Krulanovića (24), Mirka Đurovića (56) i Dragana Krulanovića (54), M.J. (21), I.M. (32), D.K. (37). Uhapšen je i Podgoričanin S.V. (30) iz Podgorice, dok se za R.M. (27) traga.

U toku trajanja ove akcije, tokom više mjeseci, policija je uhapsila, odnosno krivičnim i prekršajnim prijavama procesuirala 33 osobe (20 zbog krivičnih djela i 13 zbog prekršaja), od čega je devet procesuirano danas.

“Naime, službenici ovog Odsjeka su danas, sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi, Centra bezbjednosti Nikšić i Posebne jedinice policije, a po nalogu nadležnog tužioca i po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, u okviru realizovanja ove akcije izvršili pretrese stanova i drugih prostorija, koje su koristili osumnjičeni, na sedam lokacija u Herceg Novom, Nikšiću i Podgorici“, kazala je savjetnica za odnose sa javnošću u Upravi policije Tamara Popović.

Ona je rekla da će osam uhapšenih biti privedeni danas nadležnom državnom tužiocu, uz krivičnu prijavu, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se za devetim osumnjičenim intenzivno traga.

Popović je dodala da su policijski službenici, u koordinaciji sa tužilaštvom, prethodnih mjeseci u okviru akcije „Fiks“ podnijeli osam krivičnih prijava protiv 11 osoba zbog osnova sumnje da su počinili 12 krivičnih djela. 7

“Dakle, u prethodnom periodu u okviru ove akcije su ka nadležnom tužiocu, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, procesuirani M.M. iz Kotora, R.l. iz Nikšića, V.K. iz Herceg Novog, Ž.Đ. iz herceg Novog, P.V. iz Herceg Novog, M.G. iz Ukrajine sa boravkom u Herceg Novom, M.M. iz Nikšića i N.J. iz Cetinja. Osim njih, jedno lice, Z.N. iz Herceg Novog, je osumnjičeno da je počinilo krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, dok A.I. iz Nikšića i D.S. iz Herceg Novog osumnjičeni da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, koje krivično djelo se takođe krivičnom prijavom stavlja na teret i već spomenutom M.M. iz Nikšića“, istakla je Popović.

Prema njenim riječima, tokom trajanja ove akcije podnijete su i prekršaje prijave protiv 13 osoba zbog počinjenog prekršaja nedozvoljeno posjedovanje opojnih droga iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga.

Tokom trajanja policijsko – tužilačkih aktivnosti u višemjesečnoj akciji “Fiks”, policijki službenuci su u 21 aktivnosti zaplijenili 255 grama heroina, oko 135 grama kokaina, 500 grama smješe namijenjene za miješanje sa kokainom radi dobijanja na težinmi i manje količine hašiša i opioida koji sadrže buprenorfin.

Takođe su, tokom ovih aktivnosti, pronađena i zaplijenjeni dvije autommatske puške i pištolj i manja količina puščane municije.

“Kriminalistička obrada, sprovedena tokom policijsko – tužilačkijh aktivnosti, a realizovana po nalogu tužioca, ukazuje na sumnju da je ova kriminalna grupa dominantno pokrivala uličnu prodaju droga u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu. Karakteristično je i to da je, kako se sumnja, organizator ove grupe, D.K, svakodnevno, direktno ili preko posrednika, donosio u Herceg Novi, Kotor, Tivat i Budvu heroin, kokain i opioide koji sadrže buprenorfin većem broju korisnika, nekada i više puta dnevno“, navela je Popović.

Takođe, dodaje, sumnja se da je D.K. kao organizator zloupotrebljavao i maloljetnike radi čuvanja i prenošenja droga u svrhu dalje prodaje.

“Većina lica koja su uhapšena u sklopu ove akcije su višestruki povratnici u vršenju krivičnih djela iz oblasti droga“, zaključila je Popović.

2 komentara

  1. “What's up it's me, I am also visiting this web page regularly, this site is actually good and the people are really sharing fastidious thoughts.”

  2. “Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch because I found it for him smile So let me rephrase that Thanks for lunch!”

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com