PODGORICA: Uhapšen zbog sumnje da je podstrekivao na paljenje vozila - Volim Podgoricu

PODGORICA: Uhapšen zbog sumnje da je podstrekivao na paljenje vozila

Podgorička policija uhapsila je Z.P. (41) iz Podgorice zbog sumnje da je, iz policiji poznatih motiva, podstrekao nepoznatu osobu da zapali vozilo vlasništvo sugrađanina V.L.

Vozilo “Chevrolet Cruze”, vlasništvo V.L. zapaljeno je 3. marta oko 3.10 časova, u ulici Vasa Raičkovića u Podgorici.

“Policijske mjere i radnje, koje su preduzete radi rasvjetljavanja ovog krivičnog djela, ukazale su na sumnju da je ovo vozilo poliveno zapaljivom tečnošću – benzinom, te da je zatim zapaljeno. Od dejstva požara na vozilu je nastala veća materijalna šteta na prednjem dijelu vozila, a nastala su i manja oštećenja na zadnjem dijelu vozila. U događaju nije povrijeđeno nijedno lice niti je nastala šteta na drugoj imovini. Nadležni tužilac se izjasnio da se u radnjama Z.P. stiču bitni elementi krivičnog djela uništenje i oštećenje tuđe stvari putem podstrekavanja”, saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da policija raspolaže podacima o identitetu lica za koje postoje indicije da ga je osumnjičeni Z.P. podstrekao da podmetne požar na pomenutom vozilu.

“I u tom smislu se preduzimaju dalje policijske mjere i radnje u koordinaciji sa tužilaštvom. Osumnjičeni Z.P. je danas, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo”, navodi se u saopštenju policije.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com