Pogledajte SPEKTAKULARNU akciju HAPŠENJA Mirka Đurovića (57), Dejana Krulanovića (23), Bojana Krulanovića (26), D. K (53), M. J. (21), I. M. (32) D. K. (37), S.V. (VIDEO) - Volim Podgoricu

Pogledajte SPEKTAKULARNU akciju HAPŠENJA Mirka Đurovića (57), Dejana Krulanovića (23), Bojana Krulanovića (26), D. K (53), M. J. (21), I. M. (32) D. K. (37), S.V. (VIDEO)

Policija je procesuirala 33 osobe zbog sumnje da su se bavile uličnom prodajom heroina, hašiša i kokaina u četiri grada na primorju Crne Gore.

Savjetnica za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a Tamara Popović kazala je da je od 33 procesuirana lica danas uhapšeno osmoro.

Radi se o višemjesečnoj policijskoj akciji kodnog naziva “Fiks”. Uhapšeni su – Nikšićani Mirko Đurović(57), Dejan Krulanović (23), Bojan Krulanović (26), D. K (53), M. J. (21), I. M. (32) i D. K. (37), kao i Podgoričanin S. V. (30). Nikšićanin R.M. (27) je u bjekstvu.

“U toku trajanja ove akcije, tokom više mjeseci, policija je lišila slobode odnosno krivičnim i prekršajnim prijavama procesuirala ukupno 33 lica – 20 zbog krivičnih djela i 13 zbog prekršaja, od čega je devet lica procesuirano danas. Od tih devet lica koja su danas procesuirana osam je uhapšeno dok se jedno lice potražuje”, kazala je Popović.

Dodala je da su službenici policije po nalogu nadležnog tužioca i prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu izvršili pretrese stanova i drugih prostorija, koje su koristila osumnjičena lica, na sedam lokacija u Herceg Novom, Nikšiću i Podgorici.

“Policijski službenici su danas, po nalogu tužioca, u Herceg Novom, Nikšiću, Budvi i Podgorici, u koordiniranoj akciji, lišili slobode osam lica, dok se deveto lice potražuje”, navode iz policije.

Nikšićanin D.K. (53) sumnjiči se da je kao organizator ove grupe u cilju vršenja ulične prodaje opojnih droga na području Herceg Novog, Kotora, Tivta i Budve, organizovao mrežu preprodavaca i posrednika.
“Osam lica lišenih slobode se danas privodi nadležnom državnom tužiocu, zbog osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, dok se za devetim osumnjičenim lica intenzivno traga”, kazala je Popović.

Pored današnjih prijava – u koordinaciji sa tužilaštvom, prethodnih mjeseci u okviru akcije “Fiks” podnijeto je osam krivičnih prijava protiv 11 lica, zbog osnova sumnje da su počinili 12 krivičnih djela.

Tokom trajanja ove akcije podnijete su i prekršaje prijave protiv 13 lica zbog počinjenog prekršaja nedozvoljeno posjedovanje opojnih droga iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga.

Tokom akcije “Fiks“ policajci su zaplijenili ukupno 255 grama heroina, oko 135 grama kokaina, 500 grama smješe namijenjene za miješanje sa kokainom radi dobijanja na težini i manje količine hašiša i opioida koji sadrže buprenorfin.

“Takođe su, tokom ovih aktivnosti, pronađena i zaplijenjena tri komada vatrenog oružja – dvije autommatske puške i pištolj i manja količina puščane municije. Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je ova kriminalna grupa dominantno pokrivala tzv. uličnu prodaju opojnih droga u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu. Karakteristično je i to da je, kako se sumnja, organizator ove grupe, D.K, svakodnevno, direktno ili preko posrednika, donosio u Herceg Novi, Kotor, Tivat i Budvu opojne droge heroin, kokain i opioide koje sadrže buprenorfin većem broju korisnika, nekada i više puta dnevno. Takođe, sumnja se da je D. K. kao organmizator zloupotrebljavao i maloljetna lica radi čuvanja i prenošenja ovih opojnih droga u svrhu dalje prodaje”, kazala je Popović na današnjem presu u policiji.

Većina uhapšenih u sklopu ove akcije su višestruki povratnici u vršenju krivičnih djela iz oblasti opojnih droga.

(Vijesti)

1 komentar

  1. I like the valuable information you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here frequently. I’m quite certain I’ll learn plenty of new stuff right here! Best of luck for the next!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com