Bivši radnici “Marka Radovića” podnose krivične prijave protiv Saveza sindikata - Volim Podgoricu

Bivši radnici “Marka Radovića” podnose krivične prijave protiv Saveza sindikata

Bivši zaposleni preduzeća “Marko Radović” podnijeće krivičnu prijavu protiv Saveza sindikata SSCG zbog nestanka 250 hiljada eura, koje su bile namijenjene za njihove otpremnine.
Bivši zaposleni su naveli da je 250 hiljada za njihova potraživanja obezbijedila Vlada, a 500 hiljada kompanija “Čelebić”, koja je kupila njihovu imovinu, piše Dan.

Međutim, radnici su od tog novca dobili samo 500 hiljada.

Novac je radnicima isplaćen preko SSCG.

“Očekujemo da se konačno ispitaju okolnosti usljed kojih je nestalo oko 250 hiljada eura, koje su bile namijenjene radnicima. Vlasnik kompanije “Čelebić”, Tomislav Čelebić, javno je kazao da je dao pola miliona eura i time izmirio obaveze prema radnicima. Međutim Vlada je, shodno odluci iz 2008. godine, izdvojila za nas 250 hiljada, što je ukupno 750 hiljada. Mi smo od te sume preko SSCG dobili 500 hiljada”, poručili su radnici.

Oni tvrde da niko do danas ne zna gdje je nestalo 250 hiljada eura i da očekuju da to tužilaštvo ispita.

Radnici “Marka Radovića”, kako tvrdi njihov predstavnik, Risto Zečević, apeluju na Vrhovno državno tužilaštvo, da reaguje po krivičnoj prijavi koju su podnijeli protiv bivšeg direktora Fonda rada, Kemala Đečevića, zbog, kako tvrde, sumnje na zloupotrebu službenog položaja.

Radnici tvrde da je Đečević selektivno isplatio otpremnine, pa su prije radnika, koji su rješenje o otpremninama dobili 2008. godine, otpremnine preko Fonda rada dobijali i oni radnici koji su rješenja dobijali 2012. godine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com