Fakultet za sport i fizičko vaspitanje proslavio osam godina postojanja - Volim Podgoricu

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje proslavio osam godina postojanja

Povodom osam godina postojanja nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje organizovana je svečana sjednica na kojoj su uručene diplome svršenim i plakete najboljim studentima, kao i naučnicima iz regiona za doprinos razvoju sportskih nauka na međunarodnom planu.

Plakete su dobili i predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović, za podršku u razvoju Fakulteta za sport, kao i trener rukometnog kluba “Budvanska rivijera” Brano Božović i direktor fudbalskog kluba “Mladost” Veselin Šipčić.

Dekan fakulteta doc. dr Stevo Popović kazao je da ta visokoškolska ustanova predstavlja “raznoliku i živopisnu zajednicu posvećenu nastavi i nauci, koja iz trena u tren napreduje najdužim mogućim koracima”.

Napredak se, kako je kazao, posebno vidi kod studenata koji su aktivni u svim sferama života, ali i kod nastavnika i saradnika u nastavi koji “ponosno predstavljaju fakultet “ ne samo u zemlji i regionu, već i širom Evrope.

“Fakultet za sport i fizičko vaspitanje je mjesto za ljude koji vole ideje, posebno iz razloga što jedna izvrsna ideja može napraviti razliku u društvu znanja i promijeniti svijet u djeliću sekunde”, kazao je Popović.

Diplome su dobili Milica Pejović, Milena Ognjenović, Pavle Nerić, Slobodan Danilović, Miljaim Delija i Ranka Jovanović. Najbolji student, Vladimir Vrbljanac, Aleksandar Popović, Pavle Malović, Rajko Pekić, Lazar Šoć i Marko Knežević, od fakulteta su dobili plakete, dok ih je firma za sportsku opremu “Bravera” iz Podgorice nagradila vaučerima u vrijednosti od po 100 eura.

Plakete su dobili i profesori fakuteta iz regiona sa kojima nikšićkih fakultet godinama uspješno sarađuje – prof. dr Damir Sekulič sa Univerziteta u Splitu, prof. dr Marko Stojanović sa Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Goran Sporiš sa Univerziteta u Zagrebu, i u ime Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru prof. dr Ivana Čerkez Zvonko.

Na svečanosti je prikazan film o fakultetu, a organizovana je i izložba sportskih obilježja sportskog novinara, Blagoja Đukanovića.

“Izloženo je oko 5.500 sportskih značkica, najviše fudbalskih, četiri panoa filatelije, lige šampiona, olimpijske koverte sa markicama, povodom 50 godina Olimpijskog komiteta Jugoslavije, planinarske značke, oko 60 sportskih privezaka i 400 sportskih zastavica”, kazao je Đukanović.

Pomenuta obilježja Đukanović sakuplja skoro 50 godina i kazao je da ne namjerava da stane.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com