NOVAKU JE DRHTAO GLAS: Ovo ne bi bilo moguće bez Jelene Genčić, mog đeda… - Volim Podgoricu

NOVAKU JE DRHTAO GLAS: Ovo ne bi bilo moguće bez Jelene Genčić, mog đeda…

Podrhtavao je glas Novaku Đokoviću kada je analizirao preokret u finalu Rolan Garosa kojim je savladao Endija Mareja sa 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 i prvi put osvojio taj grend slem turnir!

“Borio sam se sa sobom, svojim nervima posle tog izgubljenog prvog seta. A kad sam počeo da igram, mislim da od početka drugog seta pa do 5:2 u četvrtom, igrao sam možda i najbolji tenis na šljaci. A onda, prava lavina emocija. Iako sam istreniran da mislim samo na naredni poen, nisam mogao da zanemarim osjećaj da sam toliko blizu. I, izgubio sam svoj servis-gem. A onda i naredni gem. Morao sam da zagrizem. Dobro sam odservirao dvaput u tom završenom gemu. Potom i taj poslednji poen, nekoliko razmjena… ne sjećam se ni ja šta se sve tu dešavalo, stvarno sam samo gledao da ostanem u poenu, samo sam se nadao da će on da pogriješi, što se i desilo”, rekao je Nole.

Đoković je istakao da je pred turnir razgovarao sa Gustavom Kuertom, trostrukim šampionom ovog grend slema:

“Imao sam priliku da razgovaram sa “Gugom”, rekao sam mu da mi je najposebniji trenutak iz istorije Rolan Garosa onaj kada je upravo on osvojio ovaj turnir, nacrtao srce i legao u njega. Dobio sam od njega dozvolu da to uradim i ja, posle finala”, rekao je Nole.

On je potom, vrlo emotivno, govorio kako se osjećao tokom čitavog turnira:

“Osjećao sam se drugačije kada sam došao. Sve je bilo drugačije, ogromna energija ljudi, svuda oko mene podrška. U finalu je atmosfera bila kao na Dejvis kupu. Kome bih posvetio pobjedu… ? Životu, ljubavi koja nas ispunjava, svim ljudima koji su mi dali toliko toga. Jelena Genčić, moj pokojni đed… bez njih sve ovo ne bi bilo moguće, ali ni bez moje žene, djeteta… Ovo je jedan od dva najljepša trenutka u karijeri”, priznao je Đoković u izjavi za TV program Radio-televizije Srbije.

(Darko Nikolić/blic.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com