Zajedno slavile “lavice” i Slovenke - Volim Podgoricu

Zajedno slavile “lavice” i Slovenke

ilj je ispunjen, rukometašice Crne Gore će kao pobjednice grupe 4 ići na Evropsko prvenstvo u Švedskoj.

“Lavice” su u Bijelom Polju savladale Sloveniju sa 24:22, a nakon meča su slavile i gošće, koje će kao najbolja trećeplasirana ekipa ići na šampionat Starog kontinenta.

Oslabljeni tim Dragana Adžića, bez Katarine Bulatović, Radmile Petrović, Biljane Pavićević, Marije Jovanović i Suzane Lazović, dozvolio je Slovenkama da samo jednom povedu, i to na samom startu.

Nakon toga je nekoliko puta bilo plus tri za djevojke u crvenim dresovima, a Slovenke su posljednju takvu prednost anulirale serijom 3:0 za 20:20 u 50. minutu.

U finišu su pobjedu potvrdile Milena Raičević, Marina Rajčić i Majda Mehmedović.

Raičevićeva je u posljednjih 10 minuta dala tri od svojih 11 golova, golmanka Meca je odbranila nekoliko šuteva, a novo krilo CSM Bukurešta je 30 sekundi prije kraja postavilo konačnih 24:22.

Desetak sekundi kasnije, Jovanka Radičević je pala, ali je brzo vratila svijest. Velika sparina u punom “Nikoljcu” i umor sjajnog desnog krila, koje nije imalo zamjenu zbog povrede Petrovićeve, doveli su do neprijatnih scena.

Na EP u Švedskoj, od 4. do 18. decembra, osim domaćina će učestvovati i Norveška, Rumunija (grupa 1), Srbija, Češka (2), Holandija, Španija (3), Crna Gora, Hrvatska, Slovenija (4), Mađarska, Poljska (5), Rusija, Danska (6), Francuska i Njemačka (7).

Žrijeb je zakazan za 10. jun u Geteborgu, a uz Švedsku u prvom šeširu će, ako ne bude nekih promjena, biti tri najbolje ekipe iz kvalifikacija – Rusija, Francuska i Srbija.

U drugom šeširu će biti preostali pobjednici grupa, među kojima je i Crna Gora, u trećem četiri najbolje drugoplasirane, a u četvrtom preostale tri i Slovenija.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com