Milji je hitno potrebna pomoć: Život sa 64 eura u baraci bez vode i struje - Volim Podgoricu

Milji je hitno potrebna pomoć: Život sa 64 eura u baraci bez vode i struje

Šezdesetogodisnja udovica Milja Đokić iz Sutomora živi sama duži niz godina u veoma teškim uslovima.

Nakon smrti supruga, morala je da napusti baraku u Ulcinju koju su dobili od Centra za socijalni rad.

2006. godine došla je u Sutomore. Trenutno živi u baraci u naselju Bjelila, bez vode, struje i sanitarnog čvora. Od socijalne pomoći platila je legalizaciju tog objekta.

Kako navode iz Banke hrane, Milji je koštano-zglobni sitem je stradao, javila  se astma, hipertimija, aksioznost, insomija.

U izvještaju ljekara koji su imali priliku da vide, osim dijagnoze stoji i preporuka upućena Centru za socijalni rad Bara za obezbjeđenje stambenih uslova za Milju kao jednog od važnih faktora za poboljšanje zdravstvenog stanja u kojem se nalazi.

“Dok su joj volonteri Banke hrane uručivali pomoć u vidu osnovnih životnih  namirnica  i higijenskih sredstava , naišli smo na zmiju u blizini vrata barake  i vidjeli dva pacova u baraci. Ono što ima od namještaja i garderobe, pacovi su joj djelimično oštetili. Baraka je bez ikakve izolacije, prokišnjava  ispod kreveta na kome provodi noći je konstantno lokva vode. Krevet u kome spava je ruiniran. Ona spava obučena u  više jakni, sa kapom na glavi (lice ne smije da pokrije jer je asmaticar).”, navode iz Banke hrane.

Milja prima materijalno obezbijeđenje porodice 64.50 eura i to joj je jedini izvor prihoda.

“Do sada se za pomoć obraćala Centru za socijalni rad, Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Elektrodistribuciji Bar i Vodovodu Bar preko Centra za socijalni rad, zato što je korisnik MOP-a. Dobila je usmeni odgovor i obećanje od Ministarstva rada i socijalnog staranja da će dobiti jednokratnu pomoć ( to bilo prije tri mjeseca , telefonskim putem)”, navode iz Banke hrane.

Milja Đokić

Organizacija moli Centar za socijalni rad, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Opštinu  Bar  kao i barske privrednike  da  Milji pomognu sa smještajem ili da renovira baraku .

Žiro račun za pomoć je kod CKB na ime Milja Đokic br 510061195673501615

Svi koji žele pomoći sa hranom, lijekovima, garderobom, ili na neki drugi način mogu od Banke hrane dobiti  njen kontakt putem e-maila [email protected].

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com