Sindikat ZIKS-a najavio proteste - Volim Podgoricu

Sindikat ZIKS-a najavio proteste

Sindikat Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija najavio je da će od 14. juna svakodnevno protestovati ispred zgrade Ministarstva pravde.

Član izvršnog odbora Sindikata ZIKS-a Predrag Spasojević kazao je da je ta odluka donijeta danas na zboru radnika ZIKS-a koji je održan u organizaciji Sindikata.

Pojasnio je da će od Ministarstva pravde tražiti da riješe probleme službenika ZIKS-a koji su posledica dugogodišnjeg neobraćanja pažnje i nemara nadležnih prema toj ustanovi.

“Naši zahtjevi su da se usvoji Akt o minimumu procesa rada, kako bi smo mogli da štrajkujemo, povećaju zarade zaposlenih, odnosno da nam plata bude najmanje koliko i službenicima Uprave policije, zatim da se konačno krene u rješavanje penzione problematike i rješavanje radno – pravnog statusa za zaposlene kojima taj status još nije riješen, zaključi kolektivni ugovor, poboljšaju uslovi rada”, kazao je Spasojević.

Pojasnio je da će protestovati svakog radnog dana od 15.30 do 17 sati.

“Nećemo odustati dok ne usvoje naše zahtjeve i nećemo pristati na obećanja. Na protest su pozvani svi službenici ZIKS-a i članovi njihovih porodica, jer se o njima i radi. Jedan dio zaspolenih predlagao je neke radikalnije mjere, ali je dogovoreno da se za sada protestuje na ovaj način. Nama je svaki radnik bitan, a njih oko 45 i dalje nema riješen radno – pravni status. Osim toga, uslovi rada moraju biti poboljšani. Ne mislim samo na tehničke uslove rada, već na bezbjednosne, materijalne, radne, radna prava…”, kazao je Spasojević.

Član IO Sindikata ZIKS-a rekao je da će službenici protestom tražiti i da policija konačno krene u rješavanje slučajeva napada na njihove kolege.

“Službenicima ZIKS-a prijete, napadaju ih, bacaju bombe ispred njihovih kuća, pucaju na njih. To niko ne rješava, policija je nesposobna da istraži te slučajeve i mi zahtijevamo da ih što hitnije riješe”, kazao je on.

(Vijesti)

1 komentar

  1. What your stating is absolutely real. I know that everyone need to say the identical point, but I just assume that you place it in a way that everyone can fully grasp. I also really like the pictures you put in the following. They match so nicely with what youre attempting to say. Im positive youll attain so several people with what youve got to say.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com