Mjesečni obrok za đake od 10 do 12 eura - Volim Podgoricu

Mjesečni obrok za đake od 10 do 12 eura

Mjesečna cijena koju će roditelji osnovaca morati da plaćaju, ukoliko žele da se njihova djeca hrane jelima spremljenim u Đačkoj kuhinji, prema odluci Ministarstva prosvjete, iznosi od 10 do 12 eura.

“Cijena je određena na osnovu normativa, odnosno cijene radne snage i osnovnih namirnica, dok će meni biti osmišljen do sredine avgusta“, kazao je koordinator Đačke kuhinje Željko Tomić.

Prema odluci Ministarstva prosvjete, Tomić je saopštio da će roditelji sa više djece koja pohađaju osnovnu školu, za drugo dijete plaćati upola nižu cijenu, odnosno, od pet do šest eura, dok će za svako sljedeće ona biti „bukvalno gratis“.

Tomić je istakao da je u planu da se od početka naredne školske godine počne sa dostavom hrane  đacima podgoričkih škole iz Đačke kuhinje.

“Hrana će biti transportovana kombijima, posebno namijenjenim za prevoz hrane“, rekao je Tomić, dodajući da su osnovne škole, do početka sljedeće školske godine, u obavezi da opreme, ili izgrade, prostoriju u kojoj će hrana biti privremeno skladištena, što je bila i ranija praksa.

Rekonstruisani objekat Đačke kuhinje na Zabjelu, uređen u skladu sa evropskim standardima i HACCAP sistemom kontrole i bezbjednosti, škola „Sergije Stanić“ otvorila je tokom prošlog mjeseca. Prema riječima ministra prosvjete

Predraga Boškovića, u rekonstrukciju kuhinje je uloženo preko 400.000 eura, jer je želja da se omogući djeci u školama da se hrane na kvalitetan način.

Još nije poznato koliko će učenika Škole „Sergije Stanić“ raditi na spremanju hrane za podgoričke osnovce.

(Vijesti)

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com