PODGORICA: Djeca i profesorica ostavljeni na ulici ispred škole? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Djeca i profesorica ostavljeni na ulici ispred škole?

Baletska predstava “Mali princ” nije odigrana u ponedjeljak, kako je bilo najavljeno. Razlog je, kako tvrde roditelji, nemaran odnos uprave Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić”.

Iako je bila najavljena za ponedjeljak, baletska predstava “Mali princ” je otkazana na žalost djece i roditelja. I dok roditelji optužuju upravu škole, iz te ustanove nijesu željeli da kometarišu cijeli slučaj.

Naime, redakciji Dnevnih novina obratila se grupa nezadovoljnih roditelja čija djeca uče balet u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić”, ogorčeni na upravu te škole koja je šezdesetak učenika u nedjelju ujutru, dan pred nastup ostavila pred vratima. Roditelji tvrde da uprava škole djeci i profesorici baleta, primabalerini Rozici Popari nije dozvolila ulazak u salu, gdje je trebalo da održe probu.

Postupak uprave roditelji su ocijenili kao “nemaran i nepedagoški”, jer su djeca navodno u nedjelju ostavljena na suncu, pošto niko nije htio da donese ključ od ulaznih vrata, iako je proba bila najavljena.

“Djeca i profesorica su u nedjelju ujutru ostavljeni na ulici, ispred škole, na suncu, uz odbijanje da im se dostavi ključ i otvori sala da obave probu dan pred koncert. Kako je sve izgledalo najbolje opisuje činjenica da je vlasnik lokala preko puta dolazio da pita profesoricu da djecu sa jakog sunca skloni u lokal dok ona pokušava bezuspješno da organizuje probu”, priča jedna od majki, ogorčena na upravu škole šefa baletskog odsjeka Igora Ćetkovića, pomoćnicu direktora Miru Popović i direktora Iliju Dapčevića, sa kojima su, tvrde, i roditelji bezuspješno kontaktirali.

Usred drame oko otvaranja vrata škole nastala je nova kada su profesoricu učenice obavijestile da, ne samo što im je zabranjeno da uđu u školu, nego ih nema ni u najavi za koncert u ponedjeljak.

“Ona je pokušala da od članova uprave sazna o čemu se radi i razjasni situaciju, ali bezuspješno, nakon čega je otkazala učešće i djecu s ulice vratila kući. I roditelji su pokušavali da stupe u kontakt sa direktorom ili pomoćnicom direktora, zvali ih i slali im SMS poruke, ali njima nije padalo ni na pamet da razgovaraju sa roditeljima, što su i danas, na ponovni predlog nastavnice, odbili”, kazala je majka jedne od učenica.

U ponedjeljak su, kaže, vršili pritisak na profesoricu da okupi djecu i ipak se pojavi u KlC-u.

“Ako su mislili na ugled škole, prije toga je trebalo da misle na interes djece, jer samo se tako čuva ugled. Ako je nastavnica kriva, trebalo je da u nedjelju otvore školu, osiguraju probe i održavanje koncerta, pa kad se sve završi pokrenu disciplinski postupak protiv nje, a djecu zaštite”, pričaju roditelji koji su, svojim vezama, saznali da je KIC u najavi koncerta za ponedjeljak postavio ono što je dobio od škole.

Dio djece manjeg uzrasta, kako tvrde, nije ni obaviješten da nastupa nema, pa su se dodatno razočarali kad su došli u KIC u ponedjeljak popodne i saznali da je predstava otkazana.

“Trud naše djece, njihovo vrijeme izdvojeno u završnici zaključivanja ocjena, njihove snove i radost zbog igranja ‘Malog princa, članovi uprave škole su zgazili. Mogu li uopšte reći da su imali koncert bez tako velikog projekta kao što je “Mali princ”, bez jedne profesorice i bez značajnog dijela đaka”, upitali su roditelji predstavnike uprave.

Roditelji su pozvali resorno ministartvo da se pozabavi ovom situacijom kako se slične situacije ne bi dešavale ubuduće.

Uprava bez komentara

Direktor Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” Ilija Dapčević juče nije želio da komentariše dešavanja od prethodne sedmice, kada je trebalo da se odigra predstava “Mali princ”.

“Nemam objašnjenje ni komentar. To ne rješavamo preko štampe”, kratko je kazao Dapčević u telefonskom razgovoru Dnevnim novinama.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com