PODGORIČANI: “Ova djeca su DUŠA našeg grada!” - Volim Podgoricu

PODGORIČANI: “Ova djeca su DUŠA našeg grada!”

“Djevojčica koju vidite na fotografijama je juče ušla u market preko Morače u kojem sam se zatekla i pitala kasirku imaju li hranu za pse. Platila sam i izišla ispred marketa gdje me čekala ćerka sa našim psom.

pas1

Dok smo nas dvije razgovarale, i ovo divno dijete je izišlo iz marketa i tek tada sam obratila pažnju na psa koji je takođe stajao ispred marketa i, očigledno, čekao nju! Nosila je dvije kesice hrane za pse koje mu je istresla, a pas koji je bio toliko mršav da su mu se rebra vidjela , pojeo je dok trepneš!

pas2

Pitala sam je da li je to njen pas, ona je odgovorila da nije, ali da je užasno mršav, i zamolila me da, ako mogu, pošaljem njegovu fotografiju Facebok grupu “Ruka šapi” kako bi se neko, možda, pobrinuo za njega.

pas3

-Poslala bih ja, ali nemam mobilni sa internetom – rekla je djevojčica i otišla.

-Mama, ona sigurno nema puno para, i kupila je hranu za psa lutalicu, a mogla je da kupi sebi sladoled – rekla je moja ćerka.

I moje dijete je juče od ove djevojčice naučilo važnu životnu lekciju. Molim vas, ukoliko ste u mogućnosti, da objavite ovu priču kako bi Podgoričani vidjeli kako divnu djecu imamo. Oni su duša našeg grada. I budućnost Podgorice. Nadam se da ćemo svi svakoga dana postajati, makar po malo, bolji i humaniji, zbog ovakve djece. Roditelji ove djevojčice mogu samo da budu ponosni i beskrajno srećni jer se nikada neće pitati – gdje su to pogriješili u vaspitanju svog djeteta?!”

pas

(Volim Podgoricu)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com