OGNJENOVI RODITELJI: Ne krivimo nikoga za Ogijevu smrt - Volim Podgoricu

OGNJENOVI RODITELJI: Ne krivimo nikoga za Ogijevu smrt

Po­ro­di­ca po­koj­nog Og­nje­na Ra­ko­če­vi­ća (11) po­ru­či­la je ju­če da ne­će pod­no­si­ti kri­vič­ne pri­ja­ve pro­tiv bi­lo ko­ga jer sma­tra­ju da do nje­go­ve smr­ti ni­je do­šlo ne­či­jim rad­nja­ma ili po­stup­ci­ma.

Oni su to sa­op­šti­li na­kon što je Vi­še dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci do­ni­je­lo za­klju­čak da ne­ma osno­va za po­kre­ta­nje kri­vič­nog po­stup­ka pro­tiv bi­lo ko­jeg li­ca, za bi­lo ko­je kri­vič­no dje­lo za ko­je se go­ni po slu­žbe­noj du­žno­sti u slu­ča­ju ne­stan­ka i smr­ti Og­nje­na Ra­ko­če­vi­ća.


Pod­sje­ti­mo, Og­njen Ra­ko­če­vić ne­stao je 4. ma­ja iz po­ro­dič­ne ku­će, u Uli­ci Va­ka Đu­ro­vi­ća u Pod­go­ri­ci. Nje­go­vo ti­je­lo je pro­na­đe­no 15. ma­ja, u mje­stu Ma­na­stir­ski Vr­biš, a ob­duk­ci­ja je po­ka­za­la da se dje­čak uto­pio. Gra­đa­ni su 12 da­na i no­ći tra­ga­li za Og­nje­nom na­da­ju­ći se da će ga na­ći iz­gu­blje­nog u ne­kom od pod­go­rič­kih na­se­lja.


– Vi­še dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci je, na­kon ocje­ne sa­dr­ži­ne spi­sa pred­me­ta Upra­ve po­li­ci­je – Cen­tra bez­bjed­no­sti Pod­go­ri­ca, for­mi­ra­nih po­vo­dom smr­ti ma­lo­ljet­nog Og­nje­na Ra­ko­če­vi­ća, za­klju­či­lo da ne­ma osno­va za po­kre­ta­nje kri­vič­nog po­stup­ka pro­tiv bi­lo ko­jeg li­ca, za bi­lo ko­je kri­vič­no dje­lo za ko­je se go­ni po slu­žbe­noj du­žno­sti – na­vo­di se u od­lu­ci tu­ži­la­štva.


U za­ključ­ku tu­ži­o­ca Želj­ka Tom­ko­vi­ća, upu­će­nog ocu po­koj­nog Og­nje­na, Bran­ku Ra­ko­če­vi­ću, na­vo­di se da, uko­li­ko je on su­prot­nog mi­šlje­nja, od­no­sno da uko­li­ko sma­tra da je do smr­ti nje­go­vog si­na do­šlo ne­či­jim rad­nja­ma ili pro­pu­sti­ma, mo­že pod­ni­je­ti kri­vič­nu pri­ja­vu nad­le­žnom tu­ži­la­štvu.
U iz­ja­vi za „Dan”, otac tra­gič­no na­stra­da­log dje­ča­ka Bran­ko Ra­ko­če­vić re­kao je da on i nje­go­va po­ro­di­ca ne­će pod­no­si­ti kri­vič­ne pri­ja­ve.


– Sma­tra­mo da do Og­nje­no­ve smr­ti ni­je do­šlo ne­či­jim rad­nja­ma ili pro­pu­sti­ma. Ta­ko­đe, sma­tra­mo da je nad­le­žno tu­ži­la­štvo, kao uosta­lom, i svi dr­žav­ni or­ga­ni, po­stu­pa­lo u skla­du sa za­ko­nom, pro­fe­si­o­nal­no i sa­vje­sno. Na­ža­lost, ob­i­sti­ni­le su se na­še cr­ne slut­nje da se Ogi uto­pio. Vo­lio je vo­du i slo­bo­du i uto­pio se u njoj – ka­zao je Ra­ko­če­vić.


(Dan)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com