Najveće dnevnice za službena putovanja u Rusiju i Singapur - Volim Podgoricu

Najveće dnevnice za službena putovanja u Rusiju i Singapur

Na posljednjoj sjednici Vlade donijeta je Uredba o naknadi troškova zaposlenim u javnom sektoru. Troškovi nastali u vezi sa radom, u smislu ove uredbe su: dnevnice za službeno putovanje u zemlji i inostranstvu; korišćenje sopstvenog automobila u službene svrhe; odvojeni život od porodice i naknada za rad na terenu.
U saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova i evropskih i integracija, dnevnice su izračunate u visini od 35 odsto vrijednosti dnevnica Evropske unije i usklađene sa prosječnom dnevnicom po državi prema skali Ujedinjenih nacija, pišu Vikend novine.

Ono što je zanimljivo, visina predloženih dnevnica uglavnom je znatno veća od dosadašnjih. Primjera radi, dnevnica zaposlenog u javnom sektoru za službeni put u Albaniju do sada je bila 32 eura. Novom uredbom dnevnica je povećana na 63 eura. Ukoliko zaposleni službeno otputuje u Svajcarsku, umjesto dosadašnjih 88 eura, za dnevnicu mu se, shodno Uredbi, mora isplatiti 126,35 eura.

Od 134 države koje su obuhvaćene Uredbom o naknadi troškova zaposlenih u javnom sektoru, najveća dnevnica je za službena putovanja u Rusiju. Sa dosadašnjih 95 eura za jedan dan u Rusiji zaposleni u javnom sektoru će dobijati čak 143,50 eura. Zanimljivo, najmanja dnevnica je za putovanja u Bangladeš. Sa dosadašnjih 25 eura, dnevnica je povećana na 36,05 eura.

Kada su u pitanju države bivše Jugoslavije, najveća dnevnica je za službena putovanja u Hrvatsku i Sloveniju i iznosi 63 eura. Za jedan dan poslovno proveden u Srbiji i Bosni i Hecegovini, zaposleni će dobiti 55,3, odnosno 50,75 eura. Novom uredbom, dnevnica za Makedoniju je smanjena sa 65 na 56 eura.

Kako je objašnjeno u uredbi, zaposlenom koji koristiti sopstveni automobil u službene svrhe, pripada naknada u visini od 25 odsto cijene litra goriva po pređenom kilometru.

Takođe, zaposlenom koji je, po nalogu rukovodioca, raspoređen da radi van mjesta prebivališta i odvojen je od svoje porodice, pripada mjesečna naknada za odvojeni život od porodice u visini od 110 eura.

“Ako je zaposlenom obezbijeđen smještaj ili ishrana pripada mu 70 odsto naknade za odvojeni život od porodice. Za vrijeme rada van mjesta rada, u trajanju dužem od 15 dana neprekidno, zaposleni ima pravo na troškove rada na terenu (terenski dodatak) u iznosu od 10 eura po danu”, ističe se u uredbi.

1.245 komentara

  1. Oh my goodness! Amazing article dude! Thank you so much, However I am going through problems with your RSS. I donít know the reason why I cannot subscribe to it. Is there anyone else having the same RSS issues? Anybody who knows the solution can you kindly respond? Thanks!!

  2. Hi there! This blog post couldnít be written much better! Looking at this post reminds me of my previous roommate! He constantly kept talking about this. I am going to forward this article to him. Pretty sure he'll have a very good read. Thanks for sharing!

  3. I have to thank you for the efforts you've put in penning this blog. I really hope to see the same high-grade blog posts by you later on as well. In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my very own blog now 😉

  4. This is the perfect website for everyone who wishes to understand this topic. You realize a whole lot its almost hard to argue with you (not that I really will need toÖHaHa). You definitely put a fresh spin on a subject which has been written about for ages. Great stuff, just wonderful!

  5. A motivating discussion is definitely worth comment. I think that you ought to publish more about this subject matter, it may not be a taboo matter but typically people do not talk about these issues. To the next! All the best!!

  6. After I originally left a comment I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I get 4 emails with the same comment. Perhaps there is an easy method you can remove me from that service? Appreciate it!

  7. Hello there! This post couldnít be written much better! Looking at this article reminds me of my previous roommate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Fairly certain he's going to have a very good read. Thank you for sharing!

  8. The very next time I read a blog, Hopefully it does not fail me just as much as this particular one. After all, I know it was my choice to read through, nonetheless I genuinely thought you would have something interesting to talk about. All I hear is a bunch of crying about something that you could fix if you weren't too busy seeking attention.

  9. An outstanding share! I have just forwarded this onto a colleague who was doing a little homework on this. And he in fact ordered me breakfast due to the fact that I found it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending the time to talk about this issue here on your internet site.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com