VJEROVALI ILI NE: Dragomir Komarov (63) ne spava već 25 godina! - Volim Podgoricu

VJEROVALI ILI NE: Dragomir Komarov (63) ne spava već 25 godina!

Dragomir Komarov (63) već 25 godina gotovo uopšte ne spava!

Kako kaže, ovaj Novosađanin, njegova nesanica je toliko jaka da mu ne dozvoljava da zaspi duže od tridesetak minuta, a kada se to desi, onda ga muči apneja, odnosno gušenje u toku sna, zbog čega se momentalno budi.

 Iako nije proveo cijelu noć u postelji u prethodnih 25 godina, svako veče odlazi u krevet.

– Liježem svake večeri, i u 99 odsto slučajeva ne mogu uopšte da zaspim. Nekada se desi da zadrijemam petnaestak minuta ili koji minut duže… ali uglavnom ne mogu da zaspim – kaže Komarov.

Iz kreveta ustaje razočaran zato što nije zaspao i kreće u šetnju, uvijek istom rutom.

– Prođem kroz centar grada i obavezno prošetam cijelim kejom. Dugo sam čitao, uglavnom filozofske i vjerske knjige, ali sada sam uglavnom na internetu, istražujem – dodaje on.

Posle duge borbe uspio je da ode u invalidsku penziju, jer mu dugo nisu vjerovali da ne može da spava.

– Ja budem umoran svakog dana, ali ne mogu da spavam. Za penziju sam se borio i na kraju sam uspio da odem, jer patim i od astme i još nekih drugih bolesti – priča naš sagovornik.

Kaže i da je nebrojeno puta probao da se izliječi.

– Čekao sam otvaranje Instituta za nesanicu, ali mi ni tamo nisu pomogli, nema tih lijekova i čajeva koje nisam pio. Ne spava mi se ni kada popijem nekoliko piva – dodaje Komarov.

Zbog svojih problema nikada se nije ženio.

– Imao sam veze duge po 12 godina, ali su propale. Šta da misli žena kada ja posle nekog vremena ustanem iz kreveta i izađem napolje. Optuživale su me ili da idem da pijem ili da sam sa drugim ženama – priča on.

Probleme sa spavanjem imao je još u osnovnoj školi. Kako kaže, išao je na spavanje znatno kasnije od svojih vršnjaka, dok je već u srednjoj školi znao da ostane budan cijele noći, da bi na kraju potpuno prestao da spava. Danas, zbog nespavanja, kaže da mu se raspoloženje izuzetno često mijenja i da pati od depresije…

Diplomirao u 47. godini

Komarov je 20 godina radio kao noćni čuvar u Muzeju Grada Novog Sada, gdje je, između ostalog, čuvao i sliku čuvenog Rembranta „Starac sa krznenom kapom“. Kako nije na vrijeme uspeo da završi fakultet, svoje probleme sa nespavanjem iskoristio je i da uči pa je 2000. godine, u 47. godini, diplomirao i postao građevinski inženjer, nakon čega se i zaposlio u struci.

Numerisao fioke

Ostavu u svom stanu naš sagovornik organizovao je tako da sve fioke budu numerisane ili označene slovima. Kaže da zbog nespavanja lako zaboravlja gdje je šta ostavio, pa ovako, kada mu nešto zatreba, zna tačno gdje stoji.

(blic.rs)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com