Italija nadigrala Belgiju - Volim Podgoricu

Italija nadigrala Belgiju

Belgija je bila favorit uoči meča, mnogi su očekivali da “đavoli” nadigraju Azure, ali prerano su otpisali sjajni Konteov tim. Italija je prije svega briljirala u odbrani, istina, bilo je nekoliko prodora Belgije, ali odbrana Azura je bila na najvećem nivou.

Prvu šansu na meču imala je Belgija. Naingolan je probao sa distance u desetom minutu, ali Bufon je odlično intervenisao. Nezgodan je to bio udarac, lopta je išla u donji lijevi ugao, ali kapiten Italije je sjajno reagovao.

Nakon inicijative Belgije, Italija je povela u 32. minutu. Sjajan pas Bonućija preko cijelog terena, uspavala se odbrana Belgije, Đakerini je odlično primio loptu i preciznim udarcem matirao Kurtou.

Foto: Anadolija

Mogla je Italija lako do 2:0 nedugo nakon gola. Ponovo je loše reagovala odbrana Belgije, lopta je došla do usamljenog Pelea, koji je sa šest metara glavom šutirao pored gola. Morao je u toj situaciji mnogo bolje napadač Italije.

Na novu priliku čekalo se do 53. minuta. De Brujne je odigrao za Lukakua, koji je sa 15 metara malo iskosa sa lijeve strane bio neprecizan. Sam je bio napadač Belgije, Bufon je istrčao, a Lukaku je morao mnogo bolje.

Minut kasnije velika šansa za Italiju. Pele je šutirao glavom sa pet metara, a Kurtoa je krajnjim naporom spasao svoj tim.

Belgija je pritiskala do kraja meča, ali odbrana Italije je funkcionisala besprekorno. Imala je Belgija nekoliko opasnih napada, ali Italijani su sačuvali svoj gol, a u drugom minutu nadoknade došli su do 2:0.

Odlična kontra Azura, Imobile je pronašao usamljenog Kandrevu, koji je sa desne strane centrirao za Pelea, koji je sjajnim volej udarcem zakucao loptu u mrežu za 2:0!

Italija – Belgija 2:0 (1:0)

Đakerini 32, Pele 90+2.

Irska – Švedska 1:1 (0:0)

Hulahan 48. – Klark (ag) 71.

TABELA:

1. Italija 3

2. Švedska 1

3. Irska 1

4. Belgija 0

(Cdm)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com