Đukanovića strah da osudi kriminalce, da ne bi progovorili javno o zajedničkom radu - Volim Podgoricu

Đukanovića strah da osudi kriminalce, da ne bi progovorili javno o zajedničkom radu

Lider Demosa Miodrag Lekić saopštio je da je, kako navodi, “izjava premijera i predsjednika DPS-a Mila Đukanovića da njegova partija ne osjeća krivicu za stanje u budvanskoj opštini, skandalozna i govori o stepenu njegovog otuđenja od realnosti i demokratskih normi”.

Takva izjava predstavlja, ne samo skandal, već i svojevrsni autoportret premijera koji politiku svodi na izbornu pobjedu, u našim uslovima najčešće neregularnu, zaboravljajuću da je suština demokratije način kako se vrši vlast. Ovdje u Budvi je funkcionisala nekontrolisana vlast, s rezultatima u koristi pojedinaca i grupa, na štetu opštine kojoj ostaju dugovi i bruka. Nažalost, nema bitnih razlika ni u odnosu na druge opštine. Eventualne razlike su pojavne, ne suštinske, i ogledaju se samo u tome da u druge opštine očigledno zaposleni tužilac nije još sasvim stigao”, poručio je Lekić u Budvi, gdje je izabrano rukovodstvo Opštinskog odbora Demosa.

“Naravno, nama je jasno da Đukanovićeva navodna širina, odnosno neosuđivanje kriminalnih grupa iz DPS i Budve, proističe iz straha da kolege iz kriminalne grupe ne progovore javno o zajedničkom radu. Pošto je korumpirao parlament svodeći ga na najniže grane u njegovoj istoriji, Đukanović sada najavljuje nove izborne pobjede, i to počev od Budve. Pritom računajući, i dalje, na one koji su spremni da gutaju taj propagandno-korupcionaški smog”, kazao je Lekić.

Uvjeren je, kako navodi, da Đukanović u tome neće uspjeti.

“Prvo, iako se ovakvim izjavama o kontinuitetu vladanja u Budvi, nastavlja potcjenjivanje građana, izvjesno se budi negdje do sada zatajena građanska hrabrost naših građana. Drugo, učinićemo sve, i to mora biti jedan od primarnih zadataka opozicije, da kontrolišemo izborni proces, spriječimo zloupotrebe državnih resursa kao suštinske pretpostavke za izbornu pobjedu. Treće, opozicione snage, makar one koje to hoće, treba da sarađuju na osmišljenjom objedinjavanju snaga, a razumije se, na bazi uzajmne korektnosti, uvažavanja, političke kulture I javne pristojnosti. Građani su umorni od kombinacije teških teških riječi i jalovog politikanstva. Traže ozbiljnu alternativu koja će zaslužiti većinsko povjerenje”, obrazložio je Lekić.

Navedena tri elementa su, ocijenio je predsjednik Demosa, garant pobjede demokratske alternative i pada DPS-a na predstojećim izborima.

“Demos će nastaviti da se, pored dnevnog ukazivanje na degradaciju zemlje na političko institucionalnom, ekonomskom i kuturnom planu, potvrdi kao ozbiljna demokratska alternativa u zemlji. Zato držimo do ozbiljnosti i javne pristojnosti. Zato će za nas i glasati ozbiljna i pristojna Crna Gora. Hoćemo da zaslužimo povjerenja ozbiljnim radom, spremnošću da vodimo državu na principima demokratije, stučnosti, političke kulture”, dodao je Lekić.

Za predsjednicu budvanskog odbora Demosa izabrana je Lucija Đurašković. Lekić je ocijenio da se radi o uglednoj ličnosti iz oblasti kulture.

“Zajedno hoćemo da vratimo ugled Budvi, uprkos nezasluženoj kompromitaciji ovog grada od strane kadrova DPS-a”, poručio je lider Demosa.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com