SREĆOM PREŽIVJELA: Iz čeljusti bijesnog psa djevojčicu (7) izvukao brat! (FOTO) - Volim Podgoricu

SREĆOM PREŽIVJELA: Iz čeljusti bijesnog psa djevojčicu (7) izvukao brat! (FOTO)

Sedmogodišnja Noemi Silak, kojoj je šarplaninac u nedjelju rastrgao nogu, osjeća se dobro, povrede su joj sanirane i pod stalnim je nadzorom ljekara.

Nju i njenog oca Ileša spasao je djevojčicin dvanaestogodišnji brat Edvard, koji je otjerao šarplaninca udarajući ga štapom dok je po putu u čeljustima vukao Ileša s Noemi u naručju.

Napad se dogodio u vikend-naselju Kamenjar kod Novog Sada, kada je prema riječima očevidaca, šarplaninac strgao lanac i nasrnuo na oca i ćerku koji su se šetali.

Međutim, Ileš (38) se prisjeća da je kobnog dana sa sinom i ćerkom krenuo u šetnju do Dunava po novosadskom vikend-naselju Kamenjar i da su ih napala dva psa.

Roditelji izujedane devojčice: Ileša Silaka je pas ujeo za stopalo

Foto: RAS Srbija Roditelji izujedane djevojčice: Ileša Silaka je pas ujeo za stopalo

– Došli smo iz Budisave kod prijatelja u vikendicu. Mirno smo se šetali i odjednom je ka nama lajući potrčao jedan manji pas. Sklonio sam djecu u stranu i on me je ugrizao, a odmah za njim dotrčao je šarplaninac, zgrabio moju ćerku za nogu i počeo da je kida – priča nam Ileš.

Kaže da je odmah skočio ka njoj i istrgao je iz čeljusti šarplaninca šutirajući ga u glavu.

– Zatim je pas zgrabio mene za nogu i vukao me s Noemi u naručju nekoliko metara po putu. Tada je pritrčao moj sin i udario ga štapom u glavu. Bio je jako hrabar i praktično nas je spasao jer je šarplaninac odmah pobjegao – ponosno priča Ileš.

Na mjesto nesreće brzo su stigle komšije, a zatim i policija i Hitna pomoć, koja je Noemi prevezla na Dječju hirurgiju, a Ileša u Urgentni centar, gdje su mu konstatovane teške povrede desnog stopala.

Foto: RAS Srbija

Noemina majka Livija kaže da je djevojčica i dalje istraumirana, te da se nada da čitav incident neće ostaviti teže posledice po njeno zdravlje.

– Svi zovu i raspituju se kako je Noemi, a ja kad počnem da im pričam šta se desilo, ona samo govori: „Nemoj mama! Nemoj, neću moći da spavam“ – kaže Livija, koja leži s Noemi u Dječjoj bolnici.

Šarplaninac uhvaćen u boks

Foto: RAS SrbijaŠarplaninac uhvaćen u boks

Prema njenim riječima, Noemi očekuje još jednu operaciju. Doktori su uradili sve, ali je problem u tome što je razderotina duga 30 cm, pa mora da se uradi još jedna intervencija iz domena plastične hirurgije.

ZOOHIGIJENA: NEKO MORA DA ODGOVARA

Radnici Zoohigijene odvoze napadača

Foto: RAS SrbijaRadnici Zoohigijene odvoze napadača

Odmah nakon incidenta, ekipe Zoohigijene su, po nalogu javnog tužioca, otišle na teren, uhvatile šarplaninca i prenijele ga u prihvatilište, gdje je utvrđeno da nije čipovan.

Drugog psa nisu pronašli, a direktor tog preduzeća Aleksandar Bursać tvrdi da je šarplaninac definitivno vlasnički pas i da će gazda morati da odgovara za nesavjesno držanje ljubimca.

(blic.rs)

2 komentara

  1. Hey There. I found your weblog the use of msn. That is an extremely well written article. I’ll be sure to bookmark it and return to read extra of your helpful info. Thanks for the post. I will certainly comeback.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com