Gradonačelnik primio delegaciju Crnogorske panevropske unije - Volim Podgoricu

Gradonačelnik primio delegaciju Crnogorske panevropske unije

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, primio je danas predstavnike Crnogorske panevropske unije, sa kojima je razgovarao o uspostavljanju saradnje između ove organizacije i Glavnog grada.

Predsjednica Unije, Gordana Đurović, ukratko je izložila ciljeve ove organizacije, koja je istovremeno i dio Međunarodne panevropske unije, najstarije organizacije koja baštini evropske vrijednosti.

Imajući u vidu strateške ciljeve Crne Gore, obje strane saglasile su se da organizacija ove vrste mora imati snažnu podršku i partnerstvo kako državnih, tako i lokalnih institucija.

Ističući da su vrijednosti koje podržava crnogorski ogranak ove poznate međunarodne organizacije – intenzivan rad na valorizaciji crnogorskih kulturnih vrijednosti, zalaganje za sveukupni razvoj i prosperitet Crne Gore, kao i očuvanje međunacionalnog i međukonfesionalnog sklada, upravo one za koje se zalaže i uprava Glavnog grada, gradonačelnik Stijepović dao je podršku prijedlogu uspostavljanja saradnje između Crnogorske panevrsopske unije i Glavnog grada.

Na sastanku su posebno potencirane teme iz oblasti turizma, kulture, privrede, ekologije, održivog razvoja i zaštite životne sredine, u okviru kojih postoji prostor za uspostvaljanje i konkretizovanje saradnje, koja će biti formalizovana potpisivanjem memoranduma.

Gradonačelnik Stijepović je ocijenio da je za uspješan proces evropskih integracija važno da sve sfere društva daju konkretan doprinos. U tom cilju, za Podgoricu i Crnu Goru, izuzetno je važna saradnja sa renomiranom organizacijom čiji je član  Crnogorska panevrospka unija i u tom pravcu, s obije strane, treba preduzeti konkretne korake kako bi ona bila ne samo formalizovana već i što sadržajnija i intenzivnija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com