Danilovgrad: Uhapšeni načelnik katastra i direktor Komunalnog - Volim Podgoricu

Danilovgrad: Uhapšeni načelnik katastra i direktor Komunalnog

Načelnik danilovgradskog katastra Dragan Džaković i direktor Komunalnog preduzeća iz tog grada Zdravko Lolo Simonović uhapšeni su zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet opštine Danilovgrad.

Oni su saslušani u zgradi Specijalnog tužilaštva, a određen im je pritvor do 72 sata.

Njima su lisice na ruke jutros oko 6.30 stavljene po nalogu Specijalnog tužilaštva zbog nezakonite kupovine zemljišta za gradsko groblje, nezvanično saznaju „Vijesti“.

Istraga je pokrenuta nakon pisanja „Vijesti“ iz 2014. godine.

Posao sa odbornikom DPS

Policija je počela da provjerava da li su postojale kriminalne radnje u poslu između danilovgradskog Komunalnog preduzeća i odbornika DPS-a Veselina Mitrovića, nakon što su “Vijesti” objavile plan lokalnih vlasti da novo groblje grade na parceli za koju su  odborniku DPS-a platili 120.000 eura.

Izvor “Vijesti” je tada saopštio novinaru da je zemljište u Veljem polju kupljeno bez prethodne procjene vrijednosti i utvrđivanja javnog interesa.

Kompletan posao oko prodaje zemljišta dogovoren je u kancelariji danilovgradskog katastra, a postupak je vodio Džaković.

Tri Mitrovićeve parcele – ukupne površine 14.721 kvadratni metara, eksproprisane su na zahtjev Simonovića.

Osim Odluke Skupštine opštine Danilovgrad o donošenju Prostorno-urbanističkog plana, kompletan preostali posao realizovan je u jeku predizborne kampanje.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz Uprave za nekretnine, Džaković je, prilikom eksproprijacije parcele “progledao kroz prste” na neispunjavanje nekoliko Zakonom predviđenih stavki.

“Direktor Komunalnog je Upravi za nekretnine podnio predlog za eksproprijaciju na osnovu Odluke o donošenju PUP-a. On je u predlogu obrazlažio ‘da smatra da je tim dokumentom utvrđen javni interes’. Džaković je taj predlog prihvatio i bez procjene vrijednosti zemljišta,  prihvatio njihovu nagodbu o cijeni. Sredstva za plaćanje te parcele nijesu bila deponovana na račun JP Komunalno, već je Simonović tokom rasprave  kazao da će im kredit biti odobren”, kazao je tada sagornik “Vijesti”.

Kazao i da je Džaković dozvolio da se  Komunalno upiše u katastarskim podacima kao vlasnik parcele, prije nego što su, shodno rješenju o eksproprijaciji, isplatili novac Mitroviću.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com