Podgoričanima sedam medalja u Firenci! - Volim Podgoricu

Podgoričanima sedam medalja u Firenci!

Na Italija openu u brazilskoj dži-džici, borci podgoričkog kluba Mata Leao A-Force, u Firenci su osvojili sedam medalja u konkuremciji 1.200 takmičara u discipliona ma Gi i No Gi.

Konkurencija u Firenci bila je tek iza opena u Rimu i Lisabonu, a Srđan Bošković, Mladen i Marko Jokmanović su potvrdili da kvalitetom pripadaju samom evropskom vrhu.

Prvog dana šampionata posebno se istakao Mladen Jokmanović  koji je uspio da dođe do dva zlata. On je disciplini NO GI nakon osvajanja prvog mjesta u svojoj težinskoj kategoriji uspio da se domogne još jedne zlatne medalje u apsolutnoj kategoriji crnih pojaseva i samim tim izbori plasman  na predstojećem šampiontu Evrope 2017. godine u Rimu. Marko Jokmanović osvojio je zlato u polusrednjoj  kategoriji crnih pojaseva, dok je Srđan Bošković osvojio srebro u poluteškoj kategoriji purpurnih pojaseva.

Drugi dan otvorenog šamionata Italije u disciplini Gi takođe je donio dobre rezultate za Podgoričane. Marko Jokmanović osvojio je zlato u polusrednjoj kategoriji crnih pojaseva dok je Bošković trijumfovao u kategoriji purpurnih pojaseva. Mladen Jokmanović bio je veoma blizu da pored Rima izbori i učešće u Lisabonu, ali je u finalu apsolutne kategorije crnih pojaseva uz ovacije publike za sjajnu borbu, ipak poražen od jednog  od najboljih svjetskih takmičara i  prvaka Evrope, Anacorete. Italijan Anacoreta je neporažen na svom terenu.

Ovim veoma uspješnim nastupom u Firenci,  braća Jokmanović i Srđan Bošković,  dopunili su  ovogodišnju impresivnu kolekciju medalja sa  evropskih opena u Milanu, Minhenu i Trstu. Time su dokazali da su u samom vrhu ovog sporta u Evropi.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com