Radnici ZIKS-a: Niko nam nije obećao pomoć - Volim Podgoricu

Radnici ZIKS-a: Niko nam nije obećao pomoć

Zaposleni u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) treći dan protestuju ispred Ministarstva pravde. Traže hitno donošenje akta o minimumu procesa rada, uredbe o povećanju koeficijenta, kolektivni ugovor, poboljšanje bezbjednosti i zaštitu od prijetnji i napada, navodi se na portalu RTCG.

 “Obećano je samo da će se započeti procedure. Nije nam obećano da će se išta završiti i kako će se završiti”, kazao je predstavnik sindikalne organizacije ZIKS-a, Nenad Rakočević.U saopštenju koje je juče Ministarstvo objavilo kaže se da je neophodno nastaviti sa izradom Posebnog kolektivnog ugovora, kako bi se sagledale druge mogućnosti za uređivanje prava i obaveza zaposlenih po osnovu rada.

“Strana s kojom smo pričali nije upoznata ni s našim zahtjevima, ni da smo išta tražili, ni da je policija dobila uredbu koju mi sada tražimo, tako da je malo bilo i smiješno”, kazao je Rakočević.

Zaposlene u ZIKS-u podržao je sindikat poljoprivrede, prehrambene i duvanske industrije Crne Gore.

1 komentar

  1. There are a handful of intriguing points with time in this article but I do not determine if them all center to heart. There is certainly some validity but I’m going to take hold opinion until I explore it further. Good post , thanks therefore we want much more! Combined with FeedBurner at the same time

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com