UTOPIO SE SPASAVAJUĆI MLAĐEG BRATA: Ognjen je imao samo 11 godina i postao je tragični heroj - Volim Podgoricu

UTOPIO SE SPASAVAJUĆI MLAĐEG BRATA: Ognjen je imao samo 11 godina i postao je tragični heroj

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini naložio je obdukciju tijela jedanaestogodišnjeg Ognjena Gligića koji se u srijedu 15. juna, nešto posle 15 časova, utopio u bazenu kanala Dašnica, u Patkovači kod Bijeljine, kada je, izvlačeći dvije godine mlađeg brata sa oboda bazena, da se ne udavi, i sam upao u vodu.

Aleksandra Simojlović, portparolka CJB u Bijeljini, rekla je da je odmah po pronalasku beživotnog tijela dječaka, obavljen uviđaj i naložena obdukcija. Od izvještaja Službe za patologiju bijeljinske Opšte bolnice “Sveti vračevi” zavisiće kada će biti obavljena sahrana mališana.

U dječakovoj kući, u kojoj je živio sa ocem Draganom, majkom Majom i još dva brata, juče nije bilo nikoga. Kapija je širom otvorena. Kako smo saznali od komšija, i otac i majka su tokom prijepodneva davali izjave u policiji. Dvojica sinova, Aleksandar i Cvijetin, bili su uz djedu Cvijetina, čija je kuća uz kuću sina i snaje. Ni djeda Cvijetin ni komšija, koji je sve vrijeme bio uz porodicu, nisu juče željeli da pričaju, ističući da je “sada sve u rukama policije i tužilaštva”.

Inače, u sredu oko 13 časova, braća Ognjen, Aleksandar i Cvijetin su biciklima krenula na igralište u susjedno selo Pučile.

– Baš sam vidio dječake kad su odlazili iz dvorišta, bili su veseli, uljudno su se javili i prešli magistralu, pošto im je kuća odmah uz put Zvornik – Bijeljina – priča nam jedan od komšija koji se nedavno doselio iz Višegrada. – Sam sam posmatrao kako oprezno prelaze džadu. Oni su mi posebno draga djeca. Pred ovom tugom, čini mi se, da je ćutanje najbolji “govor”.

TRAGEDIJA Dvorište iz kog su dečaci biciklima krenuli u igru ,Foto V. Mitrić
Istraga o okolnostima koje su dovele do tragične smrti dječaka je u toku. Mira Medić, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, ljubazno nas je zamolila da sve, eventualne, informacije tražimo u policiji.

U područnoj školi “Petar Kočić” u Patkovači, koju je Ognjen pohađao, nema đaka. Školska godina je završena, ali poslužitelji kažu da su znali nastradalo dijete kao primernog i dobrog đaka koji je upravo završio peti razred, omiljenog kod drugova i drugarica.

– Ognjen je žrtvovao svoj, da bi sačuvao život dvije godine mlađeg brata, ali siguran sam, po onome što sam čuo o njemu i poznavao ga, da bi isto učinio i da mu je u opasnosti bio drug ili neznanac – tvrdi jedan od komšija Gligića, svjedočeći o golemoj tugi koja je skamenila porodicu, pa od prekjuče otac, majka i braća, umjesto priče, govore uzdasima, suzama, jecajima, vapajem…

I dalje je nepoznanica zašto su dječaci sa još nekoliko drugova otišli do bazena kanala Dašnice, gdje, kako nam je prethodno rekla majka, nikada ranije nisu odlazili, kao ni na rijeku, jer ne znaju da plivaju.

– Ovo je tuga za čitavu Bijeljinu i Semberiju i poruka nadležnima da kanal, posebno na ovakvim mjestima gdje je dubok oko tri metra, mora biti bolje obezbijeđen, ili da bar postoje vidno istaknuta upozorenja o riziku – naglašava Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

RODITELjI Dragan i Maja Gligić (Foto “Fejsbuk”)

(novosti.rs)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com