Brisel: Uhapšeno 12 osba zbog planiranja novih napada - Volim Podgoricu

Brisel: Uhapšeno 12 osba zbog planiranja novih napada

U Briselu je, nakon policijskih racija u 40 domova širom Belgije, uhapšeno 12 osoba zbog sumnje da su planirale nove napade, saopštila je kancelarija federalnog tužioca.

 

Kancelarija ističe da je u okviru velike antiterorističke istrage koja je, kako navode, zahtijevala “hitnu intervenciju” ispitivanju podvrgnuto 40 osoba, od kojih je 12 uhapšeno, prenio je AP.

“Istražni sudija će kasnije tokom dana odlučiti o njihovom potencijalnom pritvoru”, dodaje se u saopštenju.

Kancelarija federalnog tužioca ističe da je izvršena pretraga kuća i garaža u 16 opština, većinom u Briselu i njegovoj okolini.

Racije su protekle bez incidenata, naglašava se u saopštenju i dodaje da do sada nije pronađeno oružje ili municija, navodi AFP.

Belgijska televizija VTM javila je da su osobe, koje su uhapšene tokom noći, osumnjičene da su planirale napade u Briselu tokom vikenda za vrijeme fudbalske utakmice belgijske reprezentacije na “Evru 2016”, prenio je Rojters.

Belgijska policija dobila je 15. juna upozorenje da je grupa pripadnika Islamske države nedavno napustila Siriju i uputila se ka Evropi planirajući da izvrši napade u Belgiji i Francuskoj, saopštili su bezbjednosni zvaničnici.

Policija je u petak, 17. juna, uhapsila i zadržala u pritvoru belgijskog državljanina Jusefa I.A zbog sumnje da je učestvovao u terorističkim aktivnostima povezanim sa napadima u Briselu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com