Osnovno javno tužilaštvo u Beogradu: Kuljača nije Saviću uzeo 1.200.000 - Volim Podgoricu

Osnovno javno tužilaštvo u Beogradu: Kuljača nije Saviću uzeo 1.200.000

Prvo Osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odustalo je od krivičnog gonjenja protiv Rajka Kuljače, koji je bio osumnjičen za prevaru.

Nekadašnjeg predsjednika Opštine Budva tužio je vlasnik firme Gugi komerc Branislav Savić, optužujući ga da ga je prevario za 1.200.000 eura.

Savić je ranije novinarima kazao da je Kuljači pozajmio taj novac, koju mu ovaj nikada nije vratio.

Kuljačnin branilac, advokat Borivoje Borović kazao je da u objavještenju zamjenika javnog tužioca u Beogradu Aleksandre Đenadić piše da je javni tužilac donio naredbu o završetku istrage i  odustajanju od daljeg krivičnog gonjenja osumnjičenog.

“Tužilac u Beogradu odustao je  od krivičnog gonjenja nakon duge istrage, da Kuljača nije navodno vratio novac Saviću, iako Savić nema potvrde da je dao novac. Kada je Savić poturio dokument da je iz banke podigao novac i dao ga Kuljači, odbrana je dokazala da je on samo sebi sa jednog računa prebacio na drugi. Toga dana kada je kao dao pare i to Rajkovoj ženi, ona se baš toga dana porađala. Tako da je ovo bio apsolutno lažan i fingiran postupak“, izjavio je Borović “Vijestima”.

Savić je još u pritvoru, jer ga Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je učestvovao u nezakonitim poslovima izgradnje platoa na Jazu, donjeg bulevara u Budvi i seoskog puta za Krapinu.

Rajko Kuljača je postao svjedok saradnik tužilaštva u predmetima u kojima je Budva oštećena za više destina miliona eura.

On je kazao da je Svetozar Marović bio na čelu te kriminalne grupe koja je planirala i  rukovodila tim bezakonjem.

Marović je nadavno potpisao sporazum sa tužilaštvom, kojim se nagodio da robija oko četiri godine u državi vrati milion eura.

On je na taj način priznao da je učestvovao u brojnim nezakonitim poslovima u Budvi.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com