Zatvorenici iz Spuža slobodno šetaju gradom?! - Volim Podgoricu

Zatvorenici iz Spuža slobodno šetaju gradom?!

Bivša službenica ZIKS-a Ana Bakić tvrdi da ima dokaze da su njene nekadašnje kolege nezakonito puštale tadašnjeg robijaša Harisa Škrielja da izlazi iz zatvora na po par sati.

Iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija to su negirali, tvrdeći da Škrielj nije imao nikakve pogodnosti tokom izdržavanja kazne.

Škrielj nije želio da komentariše njene navode.

“Dozvoljavali  su  mu da tokom noći izađe da se vidi sa djevojkom. Jedne noći srela sam ga sa djevojkom kod zgrade Vektre u Podgorici, a trebalo je da bude u ćeliji. Rekao mi je da ćutim i ne pričam nikome ništa”, tvrdi Bakić.

Ona tvrdi da je zatvorenik na više načina mogao “preći” spuške bedeme: “Mogli  su  da ga puste preko glavne kapije, a mogao je i da izlazi kroz Poluotvoreno odjeljenje, pored štala. Sve dokaze o tome mogu pribaviti.”

Iz ZIKS-a, na čijem čelu je Miljan Perović, kazali  su  da je Škrielj u KP domu robijao od 26. maja 2009. do 10. maja 2013. kada je premješten u Zatvor za kratke kazne, i da je sve vrijeme proveo u zatvorenom dijelu.

“Dana 3. jula 2013. sproveden je u KCCG da posjeti bolesnu majku. Drugih pogodnosti nije bilo”, tvrde iz Zavoda.

Pojasnili  su  da je Škrielj još jednom bio na robiji: “U Zatvor za kratke kazne sam se javio na izdržavanje 17. februara 2014. i ubrzo je smješten u Poluotvoreno odjeljenje. S obzirom na to da je počinio teži disciplinski prekršaj premješten je, nakon disciplinskog odjeljenja, u zatvoreno odjeljenje, gdje je ostao do kraja kazne. Za vrijeme boravka u Zatvoru za kratke kazne, nije imao nikakavih pogodnosti.”

Bakić: Dobila sam otkaz zbog bolovanja, a drugi svašta rade

Bakić tvrdi da je dobila otkaz jer nije dostavila doznake za bolovanje na kom je bila od 14. septembra do 28. oktobra 2015. “Razboljela sam se 14. septembra i dva dana kasnije pošla kod ljekara. Dao mi je uput za bolničko liječenje, na koje se nisam javila, ali mi nije dao doznake, a ja nijesam znala da treba da tražim da mi se otvori bolovanje”, kazala je  Bakić .

Dodala je da je protiv nje pokrenut disciplinski postupak i da je dobila otkaz: “Tamo ostaju službenici koji svašta rade, a ja sam otpuštena zbog bolovanja.”

Iz ZIKS-a su objasnili da je  Bakić  kod njih u stalnom radnom odnosu bila od 1. marta 2015. do 6. juna 2016. godine, i da je protiv nje pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti: “Utvrđena je odgovornost imenovane, pa joj je izrečena disciplinska mjera – prestanak radnog odnosa…Komisija za žalbe, kao drugostepeni organ, potvrdila je odluku.”

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com