Kesiću prijetili smrću, zbog montaže! (VIDEO) - Volim Podgoricu

Kesiću prijetili smrću, zbog montaže! (VIDEO)

Izmontirani snimak iz emisije “24 minuta” u kojem Zoran Kesić navodno ismijava Srbe iz Republike Srpske objavljen je na internetu zbog čega je Kesić dobio prijetnje smrću.

Kesić je u izjavi za portal Insajder.net rekao da je neko tendenciozno želio da na emisiju i na njega nahuška ljude i da je u tome uspio.

“Neko je zlonamjerno manipulisao ljudima. Tendenciozno je izmontirao snimak star dvije godine. Neko je na bezazlenu, benignu šalu na račun oblika Republike Srpske na mapi dodao da ja kažem “Budale”, a izbacio moju rečenicu “Pozdrav našim gledaocima u Banjaluci”. Neko je tendenciozno želio da na emisiju i na mene nahuška ljude i u tome je uspio, tom montažom. Ja nigdje ne kažem “Budale””, navodi Kesić.

On dodaje da svakako ne misli da su ti ljudi budale.

“Dovoljno su propatili da bih ih ja vrijeđao, i nikada to ne bih ni pomislio. Kao što sam rekao, u montiranom snimku je izbačena rečenica “Pozdrav našim gledaocima u Banjaluci” jer se i emitujemo na lokalnoj televiziji u RS, a ubačeno je “Budale!” koje uopšte ne pripada tom segmentu”, kaže Kesić.

Na originalnom snimku se čuje kako Kesić u jednoj šali kaže: “Juče Krim, danas Škotska, sjutra Katalonija, preksjutra što da ne, Republika Srpska…mada, možda bolje ne Republika Srpska, ne znam da li ste vidjeli kako izgleda na mapi? Na šta ovo liči. Pozdrav našim gledaocima u Banjaluci”.

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je prijetnje smrću Zoranu Kesiću i zatražilo od nadležnih organa da otkriju ko prijeti voditelju.

Osim toga, oni zahtijevaju i da se utvrdi ko je postavio izmontirani video snimak u kojem Kesić navodno ismijeva Srbe iz Republike Srpske.

NUNS je ocijenio da su “prijetnje Zoranu Kesiću posljedica atmosfere linča koju stvaraju pojedini tabloidi izmišljanjem zavjera i podjela novinara na”patriote i izdajnike”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com