Miroslav Mišković osuđen na pet godina zatvora - Volim Podgoricu

Miroslav Mišković osuđen na pet godina zatvora

Vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković osuđen je na pet godina za pomaganje pri utaji poreza sinu Marku, a za malverzacije sa putarskim preduzećem je oslobođen.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u završnoj riječi zatražilo da sud osudi Miškovića na kaznu od 12 godina zatvora i novčanu kaznu, dok je Miškovićeva odbrana tražila oslobađajuću presudu, piše Blic.

Miškoviću se sudi za pomaganje sinu Marku u utaji poreza po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća, a optužen je i za krivično djelo zloupotreba službenog položaja zbog navodnog izvlačenja para iz putarskih preduzeća.

Vlasniku Delte je suđenje zbog zdravstvenih problema u decembru 2015. godine razdvojeno od procesa protiv njegovog sina i ostalih optuženih.

Miškovićevom sinu Marku i ostalim optženima je 25. februara izrečena prvostepena presuda kojom su oslobođeni optužbi za zloupotrebe kojima su oštećena putarska preduzeća.

Međutim, Marko Mišković je osuđen zbog utaje poreza na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara, uz obavezu da njegovo preduzeće “Merainvest” plati porez od oko 320,3 miliona dinara.

Mišković i njegov sin Marko bili su uhapšeni u decembru 2012. godine.

Poslije višemjesečnog boravka u pritvoru pušteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od više miliona eura, a pasoši su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com