Na Žabljaku maturantima uručene diplome i druge nagrade - Volim Podgoricu

Na Žabljaku maturantima uručene diplome i druge nagrade

Tridesetsedmoj generaciji maturanata srednje škole „17. septembar“ sa Žabljaka, gimnazijalcima i tehničarima ugostiteljstva, juče su u prisustvu profesora, roditelja i predstavnika lokalne uprave, uručene diplome i druge nagrade.

Đacima generacije, jedne od najboljih u gotovo četiri decenije rada ove ustanove, proglašene su Dajana Motika Raonić, kod gimnazijalaca i Ivana Žarković kod ugostitelja.

Uz Dajanu, diplome Luča I zaslužili su Budimir i Milena Anđelić, Anđela Bojović, Ivana Dacić i Jelica Vuković a za nijansu manje sjajnu, „Luču II“ zaslužili su Dejan Anđelić, Tanja Ćetković, Vjera Ćosović, Mladenka Lazarević, Bojana i Dragana Obradović, Anja Pješivac i Dijana Vuković.

Od 29 maturanta gimnazije, 25 je završilo razred sa odličnim i 4 sa vrlodobrim uspjehom, sa srednjom ocjenom 4,65. Od 21 maturanata stručne škole, 10 je završilo četvrti razred sa odličnim, 8 sa vrlodobrim i 3 sa dobrim uspjehom, sa srednjom ocjenom 4,16. Izrazito dobar uspjeh na kraju školske godine potvrđen je i na maturskom ispitu. U gimnaziji, 14 je maturiralo sa odličnim, a 15 sa vrlodobrim uspjehom. U stručnoj školi dva učenika su maturirala sa odličnim, 14 sa vrlodobrim i 5 sa dobrim uspjehom. Dakle, ono najvažnije, nijedan maturant ove škole nije pao na eksternom maturskom i stručnom ispitu, saopštio je direktor škole Živorad Bojović.

“Šta drugo reći za ovakav uspjeh bez da je vrijedan poštovanja i nikad bolji od svih prethodnih školskih godina, a ovu konstataciju iznosim već duže od šest godina. Zbog ovoga, svim našim učenicima čestitam na postignutim rezultatima. Isto tako svojim kolegama profesorima čestitam na vrijednom, predavačkom i savjesnom radu u ovoj školskoj godini. Ovi uspjesi jesu rezultat rada svih učenika i radnika škole, ali isto tako i velike podrške roditelja i lokalne zajednice. Vaša pomoć i podrška omogućili su nam, ne samo da ostvarujemo velike rezultate, već i da učestvujemo i organizujemo brojne manifestacije u opštini i šire, a isto tako osvajamo i najviša državna i međunarodna priznanja. Danas su sa ovakvom školom zadovoljni svi, a najbolji pokazatelj rada ove ustanove su odlični uspjesi naših učenika na maturskom i stručnom ispitu. Svakako da iza ovakve škole mora stajati dobar i odgovoran Školski odbor, Savjet roditelja i Učenički parlament. Ovom prilikom se svima vama zahvaljujem na razumijevanju i podršci koju ste davali ovoj školi”, kazao je Bojović i sa ponosom dodao da je škola kojom rukovodi jedina srednja škola u Crnoj Gori u kojoj nijedan maturant nije ponavljao na eksternom maturskom ispitu od kada je uveden ovaj oblik maturskog ispita.

Svršene maturante pozdravila je sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Slađana Knežević. Iz ruku gradonačelnika Veselina Vukićevića najboljima su pripale novčane nagrade a diplome svršenih srednjoškolaca od direktora Bojovića.

Svečanost u sali Centra za kulturu pratio je prigudan kulturno zabavni program koji su zajednički realizovali žabljački srednjoškolci.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com