IVA JE U BOLONJI! Zaplakaćete kada vidite kako su NOVLJANI sakupljali novac za liječenje (FOTO) - Volim Podgoricu

IVA JE U BOLONJI! Zaplakaćete kada vidite kako su NOVLJANI sakupljali novac za liječenje (FOTO)

Mala Iva spojila je srca velikih ljudi! U jedno veliko, kao cio grad – Herceg Novi!

Jedanaestogodišnja djevojčica Iva Bijelić juče je otputovala za Bolonju, gdje će danas biti primljena na kliniku i započeti liječenje od karcinoma. Emocije su preplavile grad, tekle su suze radosti i jedne želje – da im se Iva vrati zdrava i nasmijana!

iva

Novljani, koji su do sada napravili mnogo humanitarnih akcija za svoje sugrađane, i ovoga puta su uspjeli. Sakupili su novac koji je bio neophodna da Iva ode na liječenje i učinili da se svaki stanovnik ovog grada osjeti ponosnim i privilegovanim!

Staro i malo, odrasli i djeca, kafići, restorani, klubovi… svi su proteklih dana kao pčelice trčali da pomognu jer Iva je bila – najvažnija.

iva1

Nakon što je Iva otputovala, svi su malo predahnuli, a koliko ljubavi, solidarnosti i suza je utkano u protekle dane, najbolje svjedoče riječi jedne Novljanke kojima se na Facebook grupi obratila svojim sugrađanima. Ona je ispričala nekoliko dirljivih priča kojima je svjedočila tokom prikupljanja novca koje su natjerale suze na oči i onima koji teško zaplaču!

iva2

“Dragi gradjani ovog prelijepog, ne samo grada, već čitave opštine Herceg Novi! Vama želim da se obratim sa par riječi.
Voljela bih da su nas Žana, Martin, Iva i bezbroj druge omladine, neki na žalost i nisu više među nama, spojili pod drugim okolnostima.
Žao mi je sto nisam stajala sa strane da snimam pojedinačne situacije da bih vam mogla slikovito prenjeti toliko divnih, jezivih trenutaka svo vrijeme dok je trajala akcija “SRCEM ZA IVU” da zajedno doživimo kolika su velika srca ovoga naroda! Ja sam samo jedno malo zrno u svemu tome ali sam toliko ponosna na sve nas građane, koji smo pokazali još šta znači solidarnost, šta znaci kada se hože – sve se može, jer sve ide od srca.

iva7
Ljudi su nas – priča ova Novljanka – sa suzama u očima zaustavljali da ubace  0,50 centi,  50 eura, nebitno – bitan je čin i volja i da je od srca. Ako se ne varam, naša opština Herceg Novi ima negdje oko 30 000 stanovnika, svako da da po 1 euro mi smo vec prikupili a da nikoga ne boli.

Juče kada su djeca prodavala predivne kifle koje su pravili zajedno sa majkama i drugim ženama velikog srca – prolazi jedan stariji čovjek – nikad to necu zaboraviti – žao mi je sto ga ne priupitah za ime…prolazi i gleda kolače, čini mi se da kući nema ništa u frižideru i već me duša boli. Ja ga pri tome molim da uzme nešto da pojede, ne mora ništa da ubaci u kutiju – ali on neće, previše je ponosan i ide dalje ali se pri tome zahvaljuje.

Pet minuta kasnije se vraća isti taj gospodin, vadi 50 eura i kreće ka kutiji…Ja ga zaustavljam da mu kažem da ne mogu kusur da mu vratim jer ne možemo otvarati kutije..on mahne rukom i kaže: Sine dragi, nemoj mi ništa vraćati, neka djetetu bude bolje..okrene se i ode….Rasplakala sam se ..evo isto sad dok pišem…takvih situacija smo imali više puta.

iva5

Na početku akcije u Bijeloj, jedan je penzioner otvorio kasicu koju je skupljao 30 godina sitniša…sve je djeci izručio….stare bakice koje čekaju nestrpljivo na penziju jer nemaju, odvajale su od svojih usta da bi ubacili djeci – i ako djeca nisu htjela to da uzmu, nije bilo šanse da bake odustanu od toga..

iva6
Šta da vam kažem, toliko je srceparajuce sve ovo ali toliko mi daje snagu kada vidim kako ovaj narod diše i nadam se da sve vas gore neko vidi, a “Malu Ivu” i tek kako!!
Ponosna sam da živim u ovoj predivnoj Opštini Herceg Novi, gradu punom ljubavi, velikih srca, duha i svega sto jedan čaroban grad čini. Neka vam Bog podari svu sreću i ljubav ali prvo zdravlja!!
Ne odustajmo od ovoga idemo dalje da izliječimo to slatko djete jakog duha i još veće volje da ozdravi.

iva4

Želim da pohvalim sve velike humane aktere – žene, majke velikog srca, koje niko ne pita od čega i kako to sve rade – bez njih ni pola ovoga nebi bilo, ne samo sad, nego u svakoj akciji, mislim da nema te osobe koja nije uradila bilo kakvu akciju u humanitornom smislu…
I zato vama svima jedno VELIKO HVALA – HERCEG NOVI GRADE PUN LJUBAVI I VELIKOG SRCA!!!, zaključuje ova Novljanka u svom obraćanju sugrađnima, nakon čega su mnogi priznali da su – zaplakali!

NOVLJANI SRCEM ZA IVU: Za bolesnu drugaricu djeca danas skupila 1.000 eura! (FOTO)

SRCEM ZA IVU: Prikupljeno 1.192,50 eura

IVA IMA SAMO 11 GODINA I TUMOR KOSTIJU: Mora HITNO na liječenje i treba joj naša pomoć!

(Volim Podgoricu)

1 komentar

  1. Natasa draga, kako ona kaze zrno u cijeloj ovoj akciji, mnogo toga si ti uradila za Ivu a i za sve druge, ujedno si nas pokrenula zajedno sa malim novljanima damo sve od sebe da Iva pobjedi. To malo djete velikog srca mora i hoce pobjediti i tu pobjedu cemo svi slaviti. Iva draga cekamo te da nam se vratis sa osmjehom, svi mi, cijeli Herceg Novi, i mali i veliki jer ti si karika koja je spojila sve nas u jedno veliko SRCE ZA IVU

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com