Policija kupuje automobile za tajne zadatke! - Volim Podgoricu

Policija kupuje automobile za tajne zadatke!

Prema planu javnih nabavki, Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je 20. maja tender za nabavku polovnih vozila u iznosu od 100.000 eura. Njime je predviđena nabavka samo 10 automobila starosti do šest godina.
Početkom prošle godine granična policija je dobila novi vozni park, kada je nabavljeno 45 novih “dačia” 4×4, za koje je Ministarstvo izdvojilo 600.000 eura

Takođe je naznačeno da tražena vozila nijesu prethodno korišćena u Crnoj Gori, odnosno da su uvezena iz inostranstva, te da najviše tri mogu biti iste marke i modela. Od 10 automobila, prema tenderu, najviše dva vozila mogu imati pogon na sva četiri točka, a minimalna snaga motora mora iznositi 77 kw, odnosno zapremina motora od 1900 kubika. Da se razmišljalo o uštedi, govori i podatak da se tenderom traži makar šest vozila sa dizel motorom, dok preostala četiri moraju biti benzinci. Od posebnih zahtjeva tu je i boja automobila koja može biti bijela, siva, svjetloplava i crna sa naznakom da nijanse mogu biti različite.

Kako su iz MUP-a odgovorili Dnevnim novinama, radi se o nabavci vozila za spečificne potrebe kriminalističke policije, a nabavka korišćenih vozila puno je jeftinija od kupovine novih vozila.

MUP je u aprilu prošle godine za potrebe Uprave policije nabavio 146 novih automobila “opel astra” vrijednih 1,9 miliona eura. Automobile je putem finansijskog lizinga obezbijedio uvoznik Opela za Crnu Goru firma “Osmanagić”.

Nabavka novih automobila, kako su ranije saopštavali iz Ministarstva, ključna je za smanjenje ogromnih troškova održavanja starih službenih automobila od kojih većina traju i preko decenije. MUP se odlučio da sa Konzorcijumom S Lizing Osmanagić napravi trogodišnji lizing aranžman, nakon čega će korišćena vozila da vrati ponuđaču. Analize eksperata su pokazale da je upravo lizing na 36 mjeseci najprihvatljivija opcija za kupca, budući da po isteku ugovorenog roka može ponovo ući u aranžman nabavke novih automobila.

Početkom prošle godine i granična policija je dobila novi vozni park, kada je nabavljeno 45 novih “dačia” 4×4, za koje je Ministarstvo izdvojilo 600.000 eura.

Novac je obezbijeđen kroz uštede koje su ostvarene na različitim budžetskim pozicijama tokom prošle godine, saopšteno je ranije iz MUP-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com