PRIZNANJE ZA LEGENDU: Nikšićani inicirali dodjelu Trinaestojulske nagrade Šobiću - Volim Podgoricu

PRIZNANJE ZA LEGENDU: Nikšićani inicirali dodjelu Trinaestojulske nagrade Šobiću

U Montenegro pabu u Nikšiću, sinoć su prijatelji i poštovaoci našeg najpoznatijeg kantautora Miladina Šobića i zvanično pokrenuli inicijativu za njegovu kandidaturu za Trinaestojulsku nagradu.

U prijatnom ambijentu Montenegro paba, okupili su se oni koje je njegova muzika nadahnjivala i nadahnjuje i koji su večerašnjim prisustvom pokazali poštovanje prema našem velikom umjetniku.

Među prisutnima su bili potpresjednik Skupštine Milutin Simović, predsjednik Nikšića Veselin Grbović, ministar kulture Pavle Goranović-ne kao funkcioneri, nego kao prijatelji koji su predložili i pomogli da spontana ideja “od druga do druga” postane inicijativa za zvaničnu kandidaturu Šobića za dobijanje našeg najvećeg državnog priznanja.

Da njegova muzika i dalje živi

inicijativa

“To je ideja i želja da se i na ovaj način sjetimo Miladina Šobića, njegove muzike, njegovih stihova koji su uvijek bili most među generacijama u regionu, a i šire. Pogotovo u nekim godinama kojima se baš i ne ponosimo. Imajući u vidu njegovo muzičko stvaralaštvo i sve što nam je poklonio, predložili smo ovu inicijativu, da njegova muzika, koja je inspirisala generacije i dalje živi. Upravo su iz tog razloga ovdje njegovi drugovi i poštovaoci”, kazao je Simović.

Večeras je i nikšićki bend izveo Šobićevu pjesmu “Od druga do druga”, u svojoj obradi, a prikazan je i spot. Svi prisutni dobili su od benda CD sa pjesmom i spotom.

Tekst inicijative prenosimo integralno

“Imajući u vidu bogati i jedinstveni stvaralački opus Miladina Šobića koji i poslije četiri decenije još uvijek nesmanjenom snagom poetskog i muzičkog izraza nadahnjuje generacije…

Cijeneći da je Šobić svojim stihovima i svojom muzikom dijelio sa generacijama i radosti i tuge i snove i brige čime je obezbijedio posebno trajno toplo mjesto u našim srcima, a time i u ukupnoj crnogorskoj kulturnoj baštini…

Cijeneći njegovu slavu i popularnost koja nije poznavala granice, ni državne ni nacionalne, ni vjerske ni starosne, pa i u godinama u kojima su potresi pratili cijeli region, Miladinovi stihovi su nalazili put do srca svih slušalaca i bili most koji povezuje

Uvažavajući Miladinove stihove kojima nam je poručio da je on „sviko da ne brine niko“ o njemu, želim da kažem da ja brinem, zato što je on svpjom iskrenom dušom i svojom muzikom brinuo za sve nas, i podijelio sa nama svoja najiskrenija i najdublja osjećanja i zato potpisujem ovu inicijativu za kandidaturu Miladina Šobića za Trinaestojulskju nagradu“.

(Izvor: Dnevne novine/Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com