Za samo dva sata: Više od 3.000 građana potpisalo da Šobić dobije Trinaestojulsku nagradu - Volim Podgoricu

Za samo dva sata: Više od 3.000 građana potpisalo da Šobić dobije Trinaestojulsku nagradu

Inicijativu za kandidaturu Miladina Šobića za Trinaestojulsku nagradu za samo dva sata, od osam do deset časova potpisalo je više od tri hiljade građana Nikšića i Podgorice. Građani su samoinicijativno organizovali vipe od stotinu punktova za potpisivanje inicijative koja je promovisana sinoć u nikšićkom Montenegropabu.

Zbog ogromnog interesovanja građana, objavljujemo linkove odakle se mogu preuzeti formulari za potpisivanje inicijative, kao i spota koji je napravljen uz čuvenu Šobićevu pjesmu „Od druga do druga“, koju je za  ovu priliku obradio nikšićki bend Beer and Steel.

Svi popunjeni formulari će se prikupljati u Montenegro Pubu i na kraju podnijeti.

Ideja za podnošenje ove inicijative, kako je rečeno na sinoćnjem predstavljanju, dogodila se spontano, „od druga, do druga“, kao znak velikog poštovanja prema onome što je Miladin Šobić uradio kao umjetnik i prema njemu samom kao nesvakidašnjoj osobi.

“To je ideja i želja da se i na ovaj način sjetimo Miladina Šobića, njegove muzike, njegovih stihova koji su uvijek bili most među generacijama u regionu, a i šire. Pogotovo u nekim godinama kojima se baš i ne ponosimo. Imajući u vidu njegovo muzičko stvaralaštvo i sve što nam je poklonio, predložili smo ovu inicijativu, da njegova muzika, koja je inspirisala generacije i dalje živi. Upravo su iz tog razloga ovdje njegovi drugovi i poštovaoci”, kazao je sinoć u Nikšiću potpredsjednik Skupštine Milutin Simović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com